Privode se kraju radovi na izgradnji sportskog igrališta na Odmutu

Nakon što je nedavno asfaltirano i ograđeno željeznom ogradom, dječije igralište na Odmutu trebalo bi u narednih nekoliko dana dobiti potpunu funkciju.

Naime, završavaju se radovi na ogradi, danas su isporučeni koševi koji će se montirati, a za nekoliko dana trebali bi biti montirani i golovi. Nakon završetka radova mališani iz ove mjesne zajednice imat će jako kvalitetno igralište za zabavu i igru.

Prije nego kažem nešto o ovom igralištu želio bih se zahvaliti Gradskoj upravi i Gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i njegovom timu na prepoznavanju ovog problema, jer za mjesnu zajednicu Odmut je trebao jedan ovakav teren, a mislim čak i da je urađeno više nego što se planirali. Teren ima sadržaje za košarku i mali fudbal. Zahvaljujem se i kolegama, te određenim vijećnicima koji su lobirali za ovaj teren. Što se tiče mjesne zajednice ovaj teren je pun pogodak za malu raju, a Boga mi i što se nas odraslih tiče jer nas je već privuklo iako nije još do kraja završeno“, kazao je Samir Lišić, predstavnik stanara MZ Odmut.

Ono što je izazov u nadolazećem vremenu jeste kako sada ovo igralište sačuvati od devastacije?

Pošto i sam volim sport i živim za sport sa balkona gledam ovo igralište i nastojat ću sa djecom raditi da sačuvamo igralište, ali mislim da će to biti dobro jer su ovdje djeca fina, što se tiče ove generacije nije bilo s njima problema u smislu da su nešto devastirali“, kaže naš sagovornik.

Zahvaljujući ulaganjima Gradske uprave, Zenica će vrlo brzo dobiti još jedno moderno dječije igralište. (N.G.)

The post Privode se kraju radovi na izgradnji sportskog igrališta na Odmutu appeared first on zenicainfo.ba.

zenicainfo.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU