PRIZOR KOJI TJERA SUZE NA OČI: Radi Vasić bolest promijenila lični opis, javno moli za pomoć

Takmičarka “Velikog brata” i “Zadruge” Rada Vasić, koja je u rijalitijima nerijetko učestvovala sa članovima svoje porodice, pokazala je na društvenim mrežama novo izdanje, dok je nedavno otvoreno pričala o borbi sa teškom bolešću.

Rada se danas snimila bez kose, pa uz video u kojem kiti jelku poručila:

– Ovom prilikom željela bih svima da čestitam Novu godinu u malo drugačijem izdanju.

foto: printscreen

– Molim vas, neka nam pomogne koliko ko može. Teško sam se razboljela, nije me bilo nisam htjela da se pojavljujem ovako bez kose, mnogo se loše osjećam. Mnogo mi je teško idem na jake terapije svaki dan, dođem kući i odmah u krevet – kazala je u lajvu na TikToku.

Ona je i prije par mjeseci otvoreno pričala o teškoj situaciji u kojoj su se našli ona i njen suprug Rade.

– Nije dobro. Razboljeli smo se. Rade je u Nišu na dijalizi. Bubrezi su mu otkazali. Ostali smo bez para. Kad je muž zarađivao, imali smo. Imamo mi kuću, ali ja to ne mogu sad prodati. Ovo stanje se zove skupoća. Lijekovi koštaju. Moramo ih kupovati. Treba nam ekstra hrana. Ne smijemo jesti svinjetinu, već moramo jesti teletinu, a ona je preskupa. Svaki dinar košta – kazala je tad Rada Vasić za medije.

– Moram izdržati. Treba nam pomoć. Jaka sam. Ne dam na sebe. Volim pričati i dijeliti. Gledam da pobijedim rak, a ne on mene – istakla je tom prilikom.

O Radi i njenoj porodici se, podsjetimo, nedavno naširoko pričalo, jer su njeni sinovi Mika i Giba odlučili da promijene pol, pa su sada žene i zovu se Ana i Ivana.

– One su to krile jer su htjele da sve otkriju u nekom rijalitiju, cijeli proces od početka do kraja. Samo njih dvije. To žele i dalje i neće odustati od toga. To im je poremetilo planove kad se saznalo i zato sam malo bila ljuta. Mi smo svu ušteđevinu potrošili na njihove operacije. To je sve koštalo 50.000 eura. Sve je urađeno tako dobro da su njihove stare muške polne organe dali drugim pacijentima, koji su postali muškarci. Doktor koji ih je operisao rekao nam je da su poslije ti pacijenti dobili i djecu. Bitno nam je da su ih svi podržali u toj odluci – rekla je bila Rada.

(express/blic)

The post PRIZOR KOJI TJERA SUZE NA OČI: Radi Vasić bolest promijenila lični opis, javno moli za pomoć appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU