Produžen upis studenata na visokoškolskoj ustanovi FINra u Tuzli

Visokoškolska ustanova FINra u Tuzli produžila je upis VI generacije studenata u akademsku 2021/2022. godinu.

U skladu sa zakonskim mogućnostima upis na studij će trajati do 31. oktobra 2021. godine.

FINra je prepoznata kao visokoškolska ustanova  koja je unijela novi kvalitet u visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini i regionu. FINra je postavila cilj da obrazuje vrhunske stručnjake za finansije, računovodstvo, računarstvo i IT. FINra je za vanredne studente kreirala poseban koncept nastave van radnog vremena i online, čime je omogućeno da se na FINra upisuju studenti iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona. Omogućen je prelazak studenata sa drugih visokoškolskih ustanova i fakulteta na I, II, III i IV godinu studija studijskog programa Finansije i računovodstvo i na I i II studijskog programa Računarstvo i informatika. Velika je zainteresovanost za nastavak studiranja i upis na IV godinu studija studijskog programa Finansije i računovodstvo na FINra, za osobe koje imaju završenu trogodišnju školu sa ostvarenih 180 ECTS bodova.

Jedinstven spoj teorije i prakse je ključna karakteristika Nastavnog plana i programa na FINra, gdje kroz savremeno i inovativno obrazovanje studenti stiču znanja i vještine prepoznatljive i tražene na tržištu rada. 

Za upis na Visokoškolsku ustanovu FINra Tuzla se prilažu (u originalu ili ovjerenoj fotokopiji): svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednje škole, diploma o završenoj srednjoj školi, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, prijava mjesta boravka (CIPS) i dvije fotografije formata 40x60mm za indeks.

Kandidati koji su srednju školu završili u inostranstvu prilažu i odluku (rješenje) o nostrifikaciji diplome o završenom srednjem obrazovanju u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Kandidati koji su strani državljani prilažu i ovjerenu kopiju pasoša.

Visokoškolska ustanova  FINra Tuzla u akademskoj 2021/22. godini produžila je upis redovnih i vanrednih studenata na I, II, III i IV godinu studija studijskog programa Finansije i računovodstvo i na I i II studijskog programa Računarstvo i informatika dodiplomskog četverogodišnjeg studija (240 ECTS bodova), do 31.10.2021. godine.

Prijave na poziv za dostavljanje dokumentacije za prelazak sa druge visokoškolske ustanove na Visokoškolsku ustanovu FINra će se primati do 31.10.2021. godine. 

Uz prijavu za upis na višu godinu studija na Visokoškolsku ustanovu FINra Tuzla prilažu se (u originalu ili ovjerenoj fotokopiji) sljedeća dokumenta:

  • Uvjerenje o položenim ispitima,
  • Nastavni plan i program sa silabusima predmeta

Visokoškolska ustanova FINra Tuzla u akademskoj 2021/22. godini produžava upis studenata na IV godinu  dodiplomskog studija (240 ECTS bodova) na studijski program Finansije i računovodstvo.

Pravo upisa na IV godinu studija i nastavak obrazovanja na  FINra imaju osobe koje su okončale obrazovanje na drugoj visokoškolskoj ustanovi, koja je matična za istu naučnu oblasti kao i Visokoškolska ustanova FINra, u trajanju od tri godine i ostvarila 180 ECTS bodova. 

Uz prijavu za upis na IV godinu studija i nastavak obrazovanja na Visokoškolsku ustanovu FINra Tuzla prilažu se (u originalu ili ovjerenoj fotokopiji) sljedeća dokumenta:

  • Diploma o završenom studiju (diploma stečena na visokoškolskoj ustanovi sa ostvarenih 180 ECTS kredita),
  • Uvjerenje o položenim ispitima,
  • Dodatak diplomi i
  • Nastavni plan i program sa silabusima predmeta.

Prijava za upis na Visoku školu FINra može se podnijeti putem online obrazca na www.finra.edu.ba , a odgovarajuću dokumentaciju kandidati mogu dostaviti lično ili putem pošte Studentskoj službi FINra Tuzla u ulici Mitra Trifunovića Uče br. 9.

Više informacija o studiju i studijskim programima i prijavi za upis na Visokoškolsku ustanovu  FINra na web: www.finra.edu.ba, tel. 035/310-390 ili e-mail: studentskasluž[email protected].

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU