15 C
Sarajevo
Nedjelja, 26 rujna, 2021

Prvi yoga festival u BiH od 26. do 28. jula u Ajdinovićima

Prvi yoga festival u Bosni i Hercegovini “Pyramid Yoga Fest” bit će održan od 26. do 28. jula u sportsko – rekreativnom centru Ajdinovići.

Iako je u fokusu yoga kao vodeća tehnika uspostavljanja balansa i opuštanja, bit će prezentirane i druge tehnike kojima se može pobošljati zdravlje i život; meditacija, reiki, zvučne kupke, radionice o zdravoj prehrani. Posebna pažnja bit će posvećena radu s djecom, gdje će kroz edukativne i zabavne radionice djeca učiti o ekologiji, očuvanju prirode, zdravoj prehrani. Bit će organizirane umjetničke izložbe i bogat muzički program, najavili su organizatori.

Muzičari, umjetnici, predavači dolaze iz cijeloga svijeta. Potvrđen je i veliki broj posjetitelja iz regiona, a cilj je pozicionirati BiH i kada su ovakvi događaji u pitanju. Pyramid Yoga Festival u narednim godinam postaće regionalno mjesto okupljanja spiritualno osviještenih ljudi, poručili su organizatori.

Cilj je podizanje svijesti pojedinca i zajednice o zdravom i svjesnom načinu življenja, značaju kulture i umjetnosti u povezivanju naroda, privući posjetitelje iz svih dijelova Evrope i svijeta, te poslati pozitivnu poruku iz Bosne i Hercegovine.

Festival treba postati platformom društveno odgovornih partnera prema zajednici, prirodi i nama samima. Tome u prilog ide i opredjeljenje da na festivalu neće biti korištena jednokratna plastična ambalaža, saopćili su organizatori.

(FENA) M.L.


2 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
2 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima