Radovi širom BiH, na ovim dionicama se saobraća sporije

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se bez posebnih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju. Frekvencija vozila je pojačanog inteziteta, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila, navode iz BIHAMK-a.

Posebnu pažnju obratite na povećan broj motociklista i biciklista, naročito u užim gradskim centrima. Motocikliste i bicikliste molimo da također poštuju sva saobraćajna pravila i da koriste zaštitnu opremu.

Aktualni radovi

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Gaj i Igman, za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa A-1 Lepenica-Sarajevo zapad. Uz postavljenu privremenu signalizaciju na mjestu radova saobraća se dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.
Stanje na GP

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj na visećem mostu u Ostrošcu (R-437 Ostrožac-Fojnica).

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU