RASTE BROJ ZARAŽENIH/ U BiH sve više oboljelih od virusa

U posljednja 24 sata, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u Kantonu Sarajevo potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod 11 lica, zaraženih ranije, retestiranjem je potvrđeno prisustvo ovog virusa.

Jutros su stigli rezultati za 198 testiranih osoba, među kojima je navedenih 15 osoba bilo pozitivno na ovaj virus. Dvije osobe su izliječene.

Od početka epidemije u Kantonu Sarajevo na koronavirus testirano je 11.017 osoba.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 19 osoba, sve su vitalno stabilne i niko od njih nije na na respiratoru.

Do danas su potvrđene 252 oboljele osobe, od čega je 113 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od ove bolesti, četiri su izmještene iz BiH, dok je 129 trenutno aktivnih slučajeva COVID infekcije.

U periodu od 10. do 24. juna ove godine rješenjima inspekcije naloženo je 305 samoizolacija, na osnovu preporuka epidemiloga ili rješenjima Ministarstva zdravstva KS.

U Republici Srpskoj je u protekla 24 sata izvršeno testiranje 421 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 44 osobe – saopćeno je iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Radi se o 24 muških i 20 ženskih osoba, od kojih je 16 mlađe, 24 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Teslića, pet iz Srpca, po četiri iz Banjaluke i Prijedora, po tri iz Bratunca, Kozarske Dubice i LJubinja, po dvije iz Zvornika, Pala, Doboja, Milića i po jedna iz Kostajnice, Vukosavlja, Modriče, Bijeljine, Kneževa, Mrkonjić Grada, Rogatice i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.975 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 121 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.281 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 34.969 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 111, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 44, a u opštim bolnicama 67.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 170.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.768 osoba, a nadzor je završen kod 36.274 osoba.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU