Ratko Mladić u smrtnoj opasnosti: Ljekari sumnaju na unutrašnje krvarenje

Dragan Ivetić, branilac ratnog zločinca Ratka Mladića, izjavio je da je Mladićeva odbrana zatražila od sekretarijata i Žalbenog vijeća Mehanizma u Hagu da hitno bude prebačen u bolnicu zbog sumnje da ima unutrašnje krvarenje.

Ivetić je naveo da je Mladiću hemoglobin sa nešto iznad šest, odjednom pao na 4,9, pri čemu su normalne vrijednosti između osam i 11.

On je rekao da su, na osnovu podataka iz izvještaja pritvorskih ljekara, trojica nezavisnih specijalista, jedan iz SAD i dvojica iz Srbije, zabrinuti da Mladiću prijeti i smrtni ishod ako se ništa ne učini, prenosi Srna.

– Sva trojica su dala isti zaključak da tretman koji su predložili pritvorski lekari, a koji je tajan za javnost, nije dovoljan da mu se popravi stanje. S obzirom na to kako mu se naglo tokom oporavka od operacije debelog creva pogoršao nivo hemoglobina, oni veruju da bi uzrok moglo biti unutrašnje krvarenje.

Zbog toga je neophodno da se Mladić prebaci u bolnicu na ispitivanje da mu se postavi dijagnoza i, ako je potrebno, da se uradi nova intervencija – rekao je Ivetić za Avaz.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU