RECEPT DANA: Ručak za jako zaposlene – piletina “na gulaš”

Ukoliko ste gladni i trebate obrok “na brzinu” ili jednostavno nemate mnogo vremena za kuhanje ovo je idealan obrok za vas…

Piletinu skoro svi vole, a uz ovo povrće i začine bit će još ukusnija.

Sastojci:

  • 1 kg piletine
  • 50 dkg krumpira
  • kumin i kopar
  • 2 glavice luka
  • 3 paradajza
  • sol, biber, mljevena paprika
  • 2 mrkve

Priprema:

Pile očistiti, oprati i narezati na komade. Na ulju popržiti nasjeckani luk i mrkvu.

Posipati mljevenom slatkom paprikom i kuminom pa dodati narezano meso. Posoliti, zaliti vodom i peći na srednje jakoj vatri da meso upola omekša.

Tada dodati krumpir narezan na kockice, nasjeckane rajčice i toliko vode da sve meso bude pokriveno pa kuhati da sve potpuno omekša. Posipati nasjeckanim koprom.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU