Idealna kombinacija vrućeg napitka i deserta
Društvenim mrežama kruže snimci u kojima članovi mnogobrojnih domaćinstava prave Dalgonu kafu ili kako je neki nazivaju “domaći kapućino”.
Pogledajte kako se pravi, te ako niste isprobali, pravi je trenutak da to učinite:
Idealan desert uz ovaj napitak može biti mousse od bijele čokolade i malina ili nekog drugog voća koje volite.
Donosimo vam recept za ljetni desert koji će vas oduševiti. Potrebno je malo vremena za pripremu, a ukus će vas fascinirati.
Samo deset minuta potrebno vam je za pripremu moussea od bijele čokolade i malina. Ovaj ljetni deser idealan je kada vam opadne šećer, a ne želite puno vremena da provodite u kuhinji.
Sve što vam je potrebno od sastojaka jeste jedan paket malina, dvije kašičice šećera, dvije kašičice likera od narandže, 3/4 šoljice vrhnja za šlag, 170 grama bijele čokolade, narezane i nekoliko kapi crvene boje za hranu.
Priprema je vrlo jednostavna. U blenderu izmiksajte maline dok ne dobijete glatku smjesu. Procijedite dobivenu smjesu u zdjelu kako biste maknuli sitne sjemenke, piše All Recipes.
Zatim dodajte šećer i liker, a potom miješajte dobro dok se šećer ne počne topiti. U loncu, na laganoj vatri, zagrijte 1/4 šoljice vrhnja za šlag i dodajte bijelu čokoladu. Stalno miješajte dok se čokolada ne otopi.
Dodajte kremi jednu kašičicu umaka od malina i boju za hranu. Sve dobro izmiješajte. U jednoj zdjeli umiksajte preostalo vrhnje za šlag, umiješajte kremu od bijele čokolade. Izlijte u posudice i prelijte umakom od malina. Prijatno!