Recept: Kolač sa oblatnama za svaku priliku

Napravite ovaj ukusni kolač.

Obogatite svoju trpezu ovim ukusnim sitnim kolačima koji se jednostavno pripremaju.

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 20 kašika šećera
  • 100 kokosa
  • 150 g mljevenog keksa
  • 3 kašike brašna
  • 150 g čokolade
  • 200 g margarina ili maslaca
  • 2 lista oblande

Glazura:

  • 150 g čokolade
  • 3-4 kašike ulja

Priprema:

Uključiti rernu da se zagrijava na 180 stepeni. Ulupati 4 bjelanca u čvrst snijeg sa 6 kašika šećera. Dodati 1 kašiku brašna i mljeveni keks, pa sve umutiti.

Na pleh od rerne staviti oblatnu, pa je premazati ovom smjesom i razvući. Peći 13 minuta. Dok se korica peče praviti drugu.

Ulupati 4 bjelanca sa 6 kašika šećera u jaku pjenu, pa dodati kokos i 2 kašike brašna. Sve sjediniti pa na premazati drugi list oblande. Izvaditi prvi pečeni list, odmah staviti drugi da se peče. Njega smo pekli 11 minuta.

U jednu manju šerpu staviti žumanca i 8 kašika šećera pa dobro umutiti mikserom. Manju šerpu staviti na veću u kojoj je voda, oko 2 cm. Od momenta kada voda provri kuhajte 10 minuta uz muhešanje, pa dodajte čokoladu i muhešajte dok se ne otopi. Sklonite sa vatre da se hladi uz povremeno muhešanje.

kolač
recept: kolač sa oblatnama za svaku priliku

Pjenasto ulupati omekšali maslac ili margarin pa fil od čokolade dodati i sve umutiti. Na prvu koricu od keksa, namazati čokoladi fil, pa preklopiti drugok, kokos koricom, koju sad okrenete naopako. Staviti preko tacnu pa u tacnu neko opterećenje kako bi se oblatna izravnala. Otopiti na baš laganoj vatri na šporetu ili mikrotalasnoj čokoladu za glazuru sa 3 – 4 kašike ulja pa preliti preko lista oblatne.

Ostaviti da se sve dobro ohladi i stegne pa sjeckati i služiti.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU