Napravite fantastičnu Nuttella tortu
Ukoliko želite nekome uljepšati rođendan, ova torta je idealan način za to.
Priprema
1. Najprije ispecite biskvite, ovdje su sastojci za jedan biskvit, a za tortu trebate tri biskvita. Ovi biskviti su bez brašna i nemoguće bi ga bilo prerezati na tri dijela ako bi se recept uvećao i pekao samo jedan biskvit . Kalup za tortu sa obručem promjera 23 cm obložite papirom i premažite. U zdjelu za miješanje uspite bjelanjke i sol, pa izmutite u pjenicu, ostavi sa strane. U posebnu zdjelu dobro izmutite maslac i Nutellu, pa dodajte žumanjak i promiješajte. Smjesi dodajte rum i lješnjake , izmiješajte i na kraju isključivo špatulom umiješajte bjelanjke .
2. U pripremljeni kalup uspite izmiješano tijesto i poravnajte. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15-20 min dok se lagano ne odvoji od zida kalupa. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i prebacite na rešetku za hlađenje. Na isti način ispecite još dva biskvita.
3. Dok se biskviti hlade napravite nadjev tako što ćete dobro izmiksati maslac, krem sir i Nutellu . U posebnoj zdjeli izmutite slatko vrhnje u šlag, pa ga dodajte prethodnoj smjesi i još malo miksajte sve zajedno dok se nadjev ne ujednači. Par kašika nadjeva odvojite za ukrašavanje .
4. Na servirni tanjur polozite prvi biskvit, premažite ga sa 1/3 nadjeva položite drugi biskvit i njega premažite sa trećinom nadjeva i na kraju položite treći biskvit . Cijelu tortu premažite sa ostatkom nadjeva i spremite u frižider da se nadjev dobro stisne 1-2 sata .
5. U međuvremenu napravite ganache tako što ćete čokoladu nasjeckati i staviti u posudu skupa sa vrhnjem i Nutellom. Sve stavite na posudu sa vrelom vodom i zagrijavajte dok se svi sastojci ne ugriju i čokolada otopi. Sve dobro izmiješajte, smjesa treba biti gusta, glatka i sjajna .
6. Ohlađenu tortu izvadite iz frižidera i prelijte pripremljenim i prohlađenim ganachem. Pustite neka ganache curi i niz stranice torte. Uz rub torte nanesite malene rozete od sačuvanog nadjeva. Na kraju po sredini torte stavi hrpicu čokoladnih dražeja. Tortu čuvajte u frižideru do serviranja.