7 C
Sarajevo
Subota, 25 rujna, 2021

Regionalna arhitektonska scena na jednom mjestu: Održan Gala party u okviru Dana arhitekture

U okviru Dana arhitekture jednog od najvećih događaja u Bosni i Hercegovini u oblasti arhitekture, za učesnike te goste festivala prošle sedmice je organiziran završni gala party u prekrasnom ambijentu hotela Bosna i Austria u Sarajevu.

Sarajevski Dani arhitekture već dugi niz godina predstavljaju jedan od najvećih događaja u oblasti arhitekture u Bosni i Hercegovini, a okupljajući važna imena s regionalne arhitektonske scene, imaju izuzetnu važnost u segmentu arhitekture, dizajna, urbanizma i prostornog planiranja.

02

Kompanija Grohe, kao najpoznatiji svjetski proizvođač sanitarija, već četvrtu godinu za redom svojim učešćem na Danima arhitekture i predstavljanjem inteligentinih tehnologija koje su sastavni dio Grohe novih proizvoda, daje podršku mladim arhitektima i razvoju njihovih potencijala kako bi se stvorila nova kvalitetna i savremena arhitektonska ostvarenja.

05

Jedan od organizatora Dana arhitekture, arhitekta Nedim Mutevelić, tom prilikom je naglasio: “Imamo sve veću podršku lokalnih i internacionalnih institucija ali i brandova koji nas podržavaju u posljednjih nekoliko godina koji mam pomažu da  dobar progam promišljanja arhitekture realizujemo. Izuzetno cijenimo saradnju sa kompanijom Grohe jer upravo podrška u stvaranju i razvoju novih ideja koju Grohe daje našoj zajednici, nemjerljiva je vrijednost za cjelokupnu ahitektonsku scenu.

04

Završnoj gala večeri prisustvovao je i jedan od najcjenjenijih profesionalaca u ovom domenu arhitekta Amir Vuk Zec koji tom prilikom istaknuo: “Upravo ovakvi prijatelji, kao što je Grohe, daju nam mogućnost da se educiramo, obilazimo sajmove te se uzajmno podržavmo kroz upotrebu materijala i proizvoda koji nas nikada ne iznevjere”.

Na gala večeri prikazane su  nove Grohe tehnologije i prozvodi, među kojima je posebnu pažnju plijenila Grohe Blue Professional kuhinjska miješalica, koja radi kao standardna miješalica, ali nudi i dodatnu pogodnost isporuke filtrirane, ohlađene i gazirane vode. Tokom gala večeri miješalica je prezentirana i kroz izradu raznih osvježavajućih koktela.

03
- Oglašavanje - regionalna arhitektonska scena na jednom mjestu: održan gala party u okviru dana arhitekture

Dani arhitekture su regionalna platforma koja cijelu godinu kroz različite događaje radi na aktivnoj edukaciji profesionalaca na polju arhitekture i dizajna, poticanju umrežavanja među arhitektima u regiji i promociji mladih arhitekata.

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima