REVOLUCIONARNO PRAVILO OD PET MINUTA Trik za rješavanje bračnih problema

Bajkovito na samom početku veze. Tada uživamo u ljubavi, romantici, stalnim izlivima nježnosti, a onda kako vrijeme prolazi, to sve postaje rjeđe i rjeđe, dok maltene u potpunosti ne nestane zbog svakodnevnih obaveza i rutine. I ne nije se ljubav ugasila, već smo upali u svakodnevicu, a partner je postao nešto što nam se podrazumijeva. Kad se uloga ljubavnika pretvori u ulogu radnika, roditelja, kuvara, dadilje, sekretarice i vozača, ljubavni odnos završi na kraju liste prioriteta.

I onda se dešava da naše svakodnevne frustracije počinjemo da iskaljujemo na partneru, a ponekad danima drugoj strani ne kažemo nijednu lijepu riječ. Jer on je tu i podrazumijeva se.

Bračni savjetnici ističu kako je ova, dobro poznata priča, zapravo jedan od glavnih uzroka razvoda. I zato ne bi bilo loše da osvijestimo svoje postupke i način na koji se odnosimo prema osobi koju volimo.

Revolucionarno pravilo od pet minuta

Žena koja se nagledala i naslušala parova koji su zapali u bračnu krizu, skovala je revolucionarno pravilo od pet minuta. Poznata američka bračna psihološkinja Belinda Vilijams ima jednostavan trik za koji brojni parovi ističu kako im je spasio brak. Radi se o praktikovanju takozvanih mikrotrenutaka koji će fokus staviti na partnera i vaš odnos, a radimo ih sasvim nesvjesno. Oni su na kraju spontani, mali trenuci sreće koji dugoročno mogu da promijene cijeli odnos – kako ljubavni, tako i seksualni.

Prije nego što su u život stigla djeca i obaveze oko njih, mogli ste satima da ležite i gledate serije. Ili da se vozite biciklom i držite za ruke, slušate muziku, uživate u hrani… Sve to je pozitivno uticalo na ljubav, brak i intimne trenutke.

Belinda ističe da ne moramo da praktikujemo tako velike trenutke da bismo dobili skoro isto efekt. Svaki dan barem jedan mikrotrenutak posvetite partneru – ali samo njemu, bez distrakcija.

Snažno se zagrlite, držite se za ruke dok tonete u san, izrazite zahvalnost kad god vam se pruži prilika za to, pogledajte se direktno u oči i izrazite ljubav, nemojte propustiti priliku da partneru kažete da dobro izgleda ili miriše.

Tako ćete brzo stvoriti vašu novu rutinu bez koje će svakodnevni život biti nezamisliv, a tada ćete shvatiti da je ljubav još uvijek tu, samo je na trenutak zaspala, objašnjava Vilijams.

BONUS VIDEO

REVOLUCIONARNO PRAVILO OD PET MINUTA Trik za rješavanje bračnih problema appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU