Saopćenje Grada Sarajeva: Izraelska ambasadorica iznosi javno neistine

Povodom oglašavanja u javnosti izraelske ambasadorice Galit Peleg Gradska uprava Grada Sarajeva odbacuje sve njene navode kao neistinite.

Podsjećamo, izraelska veleposlanica u BiH, sa sjedištem u Tirani Galit Peleg, reagirala je na govor gradonačelnice Sarajeva na današnjem skupu podrške Palestini.

 “Ako podržavate Palestince zašto ne osudite Hamas?”, upitala je izraelska veleposlanica na svom Twiter profilu.
 
“Hamas je počinio masakr u Izraelu, a zatim je koristio Palestince u Gazi kao živi štit. 550 Hamasovih raketa ispaljenih na Izrael palo je u Gazi, ubilo Palestince, uključujući i bolnicu Al-Ahli u Gazi”, navela je na Twitteru izraelska veleposlanica.

Gradonačelnica Grada Sarajeva, Benjamina Karić, od početka sukoba osudila je jasno ubijanje svih nedužnih civila, stoga tendenciozne izjave koje imaju za cilj diskreditaciju gradonačelnice i Grada Sarajeva ne prihvatamo da bilo ko nameće.

Isto tako, želimo naglasiti da, niti izraelska ambasadorica, niti bilo ko drugi, ne može krojiti stavove Grada i nikakvim pritiscima Grad nije i neće podlijegati – navedeno je u saopštenju.

Grad Sarajevo poziva ambasadoricu da svoju snagu, umjesto na širenje ovakvih neistina, usmjeri na pozivanje za iznalaženje rješenja za dobrobit nedužnog i izraelskog i palestinskog naroda.

Iz Grada Sarajeva upućujemo isključivo poruke mira cijelom svijetu!

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU