32.7 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

  Sarajevo: Uskoro povezivanje parka Jezero sa biciklističkom stazom

  Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem, obišao je lokaciju kod stadiona “Asim Ferhatović Hase“ na Koševu gdje su u toku radovi na realizaciji treće faze projekta izgradnje biciklističke staze između Alipašine ulice i gradskog parka na Jezeru.
  Ovom prilikom je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme “Grakop“, koja je angažovana za izvođenje ovih radova, upoznao načelnika Ajnadžića sa dosadašnjom dinamikom radova, koji su velikim dijelom završeni. Pored stadiona je završeno asfaltiranje nove staze, te je mašinski probijena trasa nove staze prema gradskom parku Betanija.

  Paralelno sa ovim radovima uposlenici pomenute firme obnavljaju i trotoar postavljanjem novih betonskih ivičnjaka prema zgradi gradskog porodilišta Zehra Muidović na Jezeru, nakon čega slijedi asfaltiranje. Posljednji radovi na ovom projektu biće iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije.

  Završetkom pomenutih radova nova biciklistička staza će povezivati Alipašinu ulicu, od raskrsnice sa Ulicom Sutjeska, sa gradskim parkom na Betaniji kao najvećom zelenom površinom u Sarajevu. Sredstva za realizaciju treće faze ovog projekta je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu prenosi klix.

  Za realizaciju prve dvije faze izgradnje nove biciklističke staze dužine 1640 metara, Općina Centar je izdvojila iz svog budžeta 660.000 KM.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  DRUGI UPRAVO ČITAJU