17.7 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  Sarajevska policija već preduzima mjere zbog pogoršanja zagađenosti zraka

  Nakon što je dostavljena odluka, Operativni centar je proslijedio svim policijskim jedinicama odnosno stanicama i oni već postupaju po navedenom – rekao je portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

  Među nizom mjera dvije se odnose na saobraćaj i kako saznajemo preduzimamo se sve što je propisano odlukom vlade.

  U zoni A, a koja podrazumijeva općine Stari Grad, Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo i Ilidža ispod 700 metara nadmorske visine uvodi se zabrana kretanja automobila i teretnih vozila, čiji dizel motori imaju normu EURO 2 i manju, prenosi hayat.

  Također je naložena zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila, čija je najveća dozvoljena masa prelazi 3,5 tone glavnom gradskom longitudinalnom na potezu od Baščaršije do Nedžarića sa preusmjerenjem saobraćaja na alternativne pravce kretanja.

  • Tehnička regulacija saobraćaja za vrijeme zabrana vršit će se privremenom saobraćajnom signalizacijom ili opremom, znacima i naredbama koje daju ovlaštena policijska lica MUP-a Kantona Sarajevo. Za vrijeme trajanja zabrane saobraćaja, upravitelji cesta su dužni svaki iz svoje nadležnosti izvršiti postavljanje privremene saobraćajne signalizacije i opreme, uključujući i održavanje iste – saopćeno je iz Vlade.
    Predstavnički dom prihvatio Prijedlog budžeta FBiH za 2022. godinu

  Iz Vlade podsjećaju da su na snazi i mjere iz epizode “Pripravnost”, a koje podrazumijevaju da se u zoni A uvela zabrana kretanja automobila i teretnih vozila, čiji dizel motori imaju normu EURO1 i manju.

  Na ulicama se, rečeno je, nalaze pojačane kontrole inspekcijskih organa (saobraćajna i cestovna inspekcija) uz asistenciju organa MUP-a te podršku Ministarstva saobraćaja KS.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU