Savezu „Menerali“ stigla podrška iz Mozzarta

Jedan humanitarni tiket – donacija za 33 udruženja

Jedan dobitni listić usrećio je čak 33 udruženja širom Republike Srpske! U Mozzartovoj tradicionalnoj akciji „Humanitarni tiket u podne“, selektor futsal reprezentacije Srbije, Dejan Majes je tipovao, a osvojeni iznos je usmjerio Savezu udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima RS Menerali.

Uvijek se obradujemo kada dobijemo donaciju. Ova je došla iznenada, zaista se tome nismo nadali. Upravni odbor će odlučiti u koje svrhe će biti utrošen novac koji nam je doniran. Hvala puno kompaniji Mozzart na podršci– kaže Tatjana Spasojević, predsjednica Saveza „Menerali“.

Savez funkcioniše već 29 godina, a okuplja 33 udruženja iz 30 opština i gradova širom Srpske, od kojih su tri u Banjaluci.

Osnovni cilj im pružanje pomoći djeci i mladima sa intelektualnim teškoćama. Trenutno okupljaju više od 3.200 korisnika, a podršku pružaju i njihovim porodicama. Time se više od 12.000 građana Srpske oslanja na njihov rad.

Savez djeluje na osnovu preporuka lokalnih udruženja u kojima najbolje znaju potrebe svojih korisnika. Na taj način se zajednički bore za što bolji status osoba sa intelektualnim poteškoćama i to kroz izmjene legislative u ovoj oblasti, a sve s ciljem poboljšanja položaja korisnika i njihovih porodica.

savezu „menerali“ stigla podrška iz mozzarta
savezu „menerali“ stigla podrška iz mozzarta

Potrebe korisnika su brojne, a u Savezu „Menerali“ posebno su ponosni što su uspjeli da se izbore početkom ove godine da roditeljima korisnika bude priznato pravo roditelj-njegovatelj. Sada se trude da taj status ostvare i roditelji osoba sa teškoćama u razvoju koje su starije od 30 godina.

Dugogodišnje zalaganje Saveza za osobe sa poteškoćama u razvoju su prepoznali nadležni, pa su dobili status od javnog interesa. Na taj način ostvaruju pravo na grant iz republičkog budžeta, a oslanjaju se i na projektno finansiranje, te donacije poput ove iz Mozzarta.

Regionalni lider u priređivanju igara na sreću do sada je, kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“, pružio podršku brojnim udruženjima širom zemlje, a ova humana misija, uz pomoć plemenitih kladilaca, biće nastavljena i u narednom periodu.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU