SDA:političari poput Dodika nemaju pravo da zaustave povećanje toplog

Stranka demokratske akcije pozdravlja usvajanje budžeta institucija BiH na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine i poziva SNSD da konačno prestane s blokadom parlamenta, kako bi budžet bio usvojen i u toj instituciji, te postao operativan.

Iz SDA ističu kako su sasvim razumljivi zahtjevi sindikata policijskih službenika za usvajanjem budžeta, kojim je predviđeno povećanje plaća za više hiljada pripadnika policijskih agencija na državnom nivou (SIPA, Granična policija i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela).

SDA smatra nedopustivim da SNSD blokiranjem usvajanja budžeta oduzima zakonsko pravo državnih policajaca, koji već 10 godina čekaju na obećano povećanje plata.

Također nedopustivim smatraju da parlamentarci SNSD primaju višestruko visočije  plaće od plaća policajaca, iako ne dolaze na sjednice, a da istovremeno blokiraju da povećaju plaće onih, koji rade izuzetno zahtjevan posao štiteći svakodnevno sigurnost građana, uključujući i sigurnost tih parlamentaraca.

– Ukoliko Milorad Dodik i SNSD odluče da zaustave usvajanje budžeta, potvrdit će da su skupina bogatih političara koji nemaju sluha ni srca za prava običnih ljudi, te da su spremni radi svojih stranačkih interesa uvesti zemlju u krizu, i spriječiti povećanje životnog standarda ljudima širom BiH – saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

(FENA)


Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU