Sejo Brajlović poručio biznismenima: Izvadite pare koje ste zaštekali, nema ništa bez znoja i motike

Humanost i ljudskost je sada potrebna više nego ikad, a ilidžanski ugostitelj i biznismen Husein Sejo Brajlović je pokazao koliko ima veliko srce.

On je posljednjih sedmica ukupno donirao 30.000 KM. Prvo je pomogao Domu zdravlja Ilidža sa 10.000 KM, a za isti novčani iznos je nabavio dezinfekciona sredstva, zaštitne rukavice i maske koje je uručio za pripadnike Policijske uprave Ilidža.

Prije nekoliko dana on je donirao 5.000 KM Policijskoj stanici 犀利士 Ustikolina i Civilnoj zaštiti Ustikolina za nabavku dezinfekcionih sredstava, zaštitnih maski i rukavica, a isti iznos je uplatio ovim organizacijama u Foči.

– To je najmanje što sam mogao uraditi. Pozivam privrednike sa područja Ilidže, ali i cijele BiH koji su u mogućnosti da svojim doprinosom i zajedničkim snagama pomognu onima kojima je najpotrebnije u teškoj situaciji u kojoj se našla naša zemlja usljed pandemije koronavirusa. Korona ne poznaje ni vjeru ni naciju. Sada moramo udružiti snage i zajedno pobijediti ovaj opaki virus koji nam je zajednički neprijatelj – kaže Sejo Brajlović.

porodica brajlovic

Uspješni ugostitelj vrijeme provodi sa porodicom na ranču Brajlović u rodnoj Ustikolini, gdje svi vrijedno rade.

– Svi smo na okupu. Tu je supruga Ferida, kćerke Sanela i Marizela, sinovi Sanel i Dino, snahe, zetovi… Malo se odmaramo, puno više radimo. Brajlovići su sve u životu postigli mukotrpno. Ništa nam nije palo s neba. Biznis smo razvijali korak po korak. Posljednjih dana slušam kako mnogi privatnici kukaju i čekaju pomoć države. Naravno da treba pomoći i država, ali i oni trebaju biti svjesni da moraju uložiti dio para što su zaštekali. Evo mi smo sada u Ustikolini posijali svaki pedalj zemlje. Imamo plastenike, voćnjak, vinograde…

Samo smo posijali 10 tona krompira. Nema ništa bez znoja i motike – ističe Brajlović koji i pored činjenice da njegov restoran na Ilidži ne radi nije otpustio nijednog radnika.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU