Sejo Sexon: Otišao je zaštitni znak Sarajeva, Čičak je izgradio našu muzičku scenu

sejo sexon: otišao je zaštitni znak sarajeva, čičak je izgradio našu muzičku scenu


Zabranjeno pušenje je jedan od mnogih uspješnih bendova koji svoje početke veže za Želimira Altarca Čička, legendu sarajevske muzičke scene. Frontmen ovog benda, Davor Sučić (Sejo Sexon) danas se oprašta od dugogodišnjeg prijatelja.

Sučić ističe kako ga je informacija o odlasku prijatelja duboko potresla.

“Još uvijek mi je teško procesirati šta se dogodilo, sve se desilo preko noći. Takav jedan čovjek… Ne možete zamisliti da se takvo nešto može desiti. Uvijek je bio pun života, novih projekata, ideja… Bio je pravi ‘Jumping Jack Flash’ iz pjesme Rolling Stonesa”, govori Sučić.

“Ostaje velika praznina, on je bio zaštitni znak ovog grada. ‘Od prve cigle’ je učestvovao u izgradnji sarajevske muzičke scene. Dugo je bio jedini čovjek koji je davao šanse predgrupama i novim bendovima. Pomogao je mnogim bendovima da dobiju svoju prvu šansu. Ne postoji bend u gradu koji nije prošao kroz Slogu i radio sa Čičkom”, emotivno zaključuje pjevač.

Podsjetimo, Čičak je preminuo na KCUS-u gdje je ranije bio hospitaliziran zbog zdravstvenih problema, a zatim se zarazio i koronavirusom od čijih posljedica je i preminuo.

(Klix)Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU