Seka Sablić slavi osamdeseti rođendan: Otkrila da li ima specijalnu želju

Legendarna jugoslovenska glumica Jelisaveta Seka Sablić danas proslavlja svoj jubilarni 80. rođendan.

Gkumica na rođendan igra predstavu, a za medije je otkrila koliko joj znače rođendani

„Ja pet para ne dajem za rođendan nikada, nikada nisam ni davala. Jedino u krugu porodice sam juče proslavila i to je to. Danas idem na predstavu, imam uskakanje, teška je predstava“, rekla je Seka.
Na pitanje da li ima neku specijalnu rođendansku želju – kaže ne.

“Ma kakvi, zaista ne šišam rođendane, ni svoje ni tuđe. Jedino dječje rođendane volim”, rekla je Seka.

Seka Sablić, koja važi za kraljicu komedije, karijeru je započela prije više od pedeset godina, da bi danas bila jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica u svim zemljama bivše Jugoslavije. Naklonost filmske kritike i obožavanje publike postigla je kao Kristina u crnoj komediji Maratonci trče počasni krug.

Veliki uspeh ostvarila je u komedijama Burduš, Tesna koža 3, Rad na određeno vrijeme, Moj tata na određeno vrijeme, Razvod na određeno vrijeme, Sekula i njegove žene, Druga Žikina dinastija i Sekula se opet ženi. Izuzetne komičarske sposobnosti pokazala je kao drugarica Seka u TV seriji Bolji život i kao sekretarica Marijana u Srećnim ljudima. Zenit nove popularnosti doživjela je zahvaljujući sitkomu Ljubav, navika, panika iz 2005. godine, pa zatim petnaest godina kasnije, sa komedijom Tri muškarca i tetka, kada je imala 79 godina.

Dobitnica je najprestižnijih nagrada i priznanja, prije svega Dobričinog prstena i Žanke Stokić, četiri Statuete Ćuran, jednog Zlatnog ćurana, Nagrade Pavle Vuisić, Nušićeve nagrade, Sterijine nagrade, Zlatne arene i mnogih drugih.

Poslije 50 godina karijere, Seka je i dalje aktivna. Igra predstave u mnogim beogradskim pozorištima, snima filmove i gostuje u televizijskim serijama.

(express/nova.rs)

The post Seka Sablić slavi osamdeseti rođendan: Otkrila da li ima specijalnu želju appeared first on Express.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU