16.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 rujna, 2021

Smajić i Kadrić osuđeni nepravomoćno na ukupno 15 godina zatvora

Sudsko vijeće Kantonalnog suda Sarajevo izreklo je danas presudu kojom je Arnes Smajić osuđen na sedam, a Amar Kadrić na osam godina zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Muhamedu Ahmiću od kojih je on pao u komu i nakon 20-ak dana preminuo.

Smajić i Kadrić oglašeni su krivim za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnom posljedicom, odnosno nasilničko ponašanje, a Kadrić i za nanošenje lakših povreda osobi inicijala A.H.

Nakon analize i ocjene dokaza u ovom predmetu, Sud je utvrdio kako su Smajić i Kadrić odgovorni za spomenuta krivična djela, odnosno nanošenje teške tjelesne povrede Ahmiću 22. jula 2017. godine u bašti ugostiteljskog objekta u ulici Safeta Zajke (Rajlovac), a čemu je prethodilo konzumiranje alkohola, razbijanje čaša i verbalna prepirka, te nanošenje povreda A. H.

Kod Ahmića, koji je zadobio teške povrede opasne po život, konstatirani su – višestruka fraktura kostiju lobanje s krvarenjem moždanog tkiva i fraktura nosnih kostiju, te je hospitaliziran na Odjelu neurohirurgije KCUS-a, gdje je preminuo nakon što mu se stanje dodatno zakompliciralo.

Budući da se radi o prvostepenoj presudi, strane u postupku zadržavaju pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

(FENA) D.V.


- Oglašavanje - smajić i kadrić osuđeni nepravomoćno na ukupno 15 godina zatvora

4 KOMENTARI

0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
4 Komentari
S najviše glasova
Najnovije Najsstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
- Oglašavanje -
NAJNOVIJE
Možda vas zanima