Subota, 5 prosinca, 2020
Snijeg i zaleđen kolovoz stvaraju probleme vozačima

Snijeg i zaleđen kolovoz stvaraju probleme vozačima

- Oglašavanje - Snijeg i zaleđen kolovoz stvaraju probleme vozačima

U višim planinskim predjelima upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz, dok ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Bosanski Petrovac-Drvar (preko Oštrelje). Dodatne poteškoće vozačima u jugozapadnoj Bosni pričinjavaju jaki udari vjetra. Povremeno jačih udara vjetra ima i u Hercegovini. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

- Oglašavanje -

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

- Marketing - Snijeg i zaleđen kolovoz stvaraju probleme vozačima

Preuzimanje sadržaja

- Oglašavanje -Snijeg i zaleđen kolovoz stvaraju probleme vozačima

IZDVAJAMO

Filmska pljačka u Bugojnu/ Opljačkan sef sa oko 50.000 KM!

Sinoć je oko 18 sati opljačkan je Distributivni centar brze pošte u naselju Gromile u Bugojnu. Tri nepoznata lica su provalila u poslovnicu i iz...

Decembarski repertoar Narodnog pozorišta Tuzla u znaku komedija

Decembar u Narodnom pozorištu Tuzla počet će s novom predstavom tog pozorišta "O štetnosti duhana i tako tome slično" koja je premijerno izvedena na...

Zrak danas umjereno zagađen

Zrak u Sarajevu, Zenici, Visokom, Ilijašu i Lukavcu jutros je umjereno zagađen. Ovo su podaci Eko akcije prema mjerenjima jutros u šest sati. To znaći da neke zagađujuće materije mogu uzrokovati...