Sočne šnicle sa sirom u specijalnom balkanskom sosu, recept koji morate imati u arhivi
Sastojci:
- 6 komada šnicli
- 6 listova sira gaude
- 1 glavica crnog luka
- 1 ravna kašika vegete
- 1 puna kašika kečapa
- 2 dcl vode
- na vrh male kašike mljevenog bibera
- 3-4 kašike ulja
Priprema šnicli
Šnicle istući i poredati po nauljanom plehu. Svaku šniclu prekriti sirom. Usitniti luk, dodati mu kašiku vegete, kašiku kečapa, vodu , biber i sve to sjediniti. Ovu smjesu ravnomjerno preliti preko šnicli.
Zagrijati pećnicu na 200ºC, ubaciti pleh sa šniclama i smanjiti temperaturu na 180 ºC. Nakon 25-30 minuta provjeriti da li je voda isparila i ako je potrebno dodati još pola šoljice od kafe vode (kašikom preko svake šnicle posebno).
Zatim pleh malo protresti da se sos, voda i istopljeni sir sjedine. Ostaviti još jelo 10-15 minuta da se jelo zapeče vodeći računa da se šnicle ne isuše. Gotove šnicle rasporediti po tanjirima, a preostali sos u plehu promješati i njime preliti šnicle i prilog (u mom slučaju pire krompir).
(Preuzeto sa: receptispotpisom.info)
..