31.6 C
Sarajevo
Ponedjeljak, 27 lipnja, 2022

    Bizaran recept iz jugoslovenskog kuhara: Da li biste probali čorbu od golubova

    Pomalo bizaran recept našao se u jugoslovenskom “Velikom narodnom kuvaru” koji je izdat 1983. godine u Ljubljani.

    U moru tradicionalnih čorbi sa ovih prostora, našao se i recept za, prema riječima mnogih, ukusnu čorbu od golubova.

    Oni koji su probali kažu da njen ukus neodoljivo podsjeća na piletinu, a na vama je da li ćete je probati budući da se na Balkanu nigdje ne služi u restoranima, prenosi Telegraf.

    Recept za čorbu od golubova:

    Dva goluba očistiti od perja i droba (iznutrica) i isjeći na četvrtine.

    U šerpu staviti dvije varjače masti ili maslaca. Kad se mast zagrije, dodati 1 vezu očišćene i na koturove isječene zeleni za supu.

    Zelen na masti pržiti dok ne omekša.

    Sada u uprženu zelen dodati golubje meso, dobro promiješati, pa za vrijeme prženja nalivati toplom vodom.

    Naposlijetku dodati još 1 litar vode, koliko je potrebno za čorbu.

    Čorbu začiniti s 3 kašike kisele pavlake, 1 žumancetom i sokom od limuna, mada se čorba od golubova može služiti i bez začina.

    (RADIOSARAJEVO)

    Koliko je koristan ovaj tekst?

    Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

    Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

    Kako ovaj članak smatrate korisnim...

    Pratite nas na društvenim mrežama

    Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

    Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

    Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

    TNT Portal
    TNT Portalhttps://tntportal.ba/
    TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
    MOŽDA VAS ZANIMA
    DRUGI UPRAVO ČITAJU