BRZO, A UKUSNO / Kako napraviti brzi i fini domaći sladoled?

Obožavatelji sladoleda, ovo je tema za vas! Ako i niste baš veliki fan sladoleda, uskoro biste mogli postati.

Donosimo vam 3 fantastična recepta za domaći sladoled. Priprema je kratka i laka, a užitak u fiiiinom sladoledu kojeg ste sami napravili je nemjerljiv.

Domaći sladoled od čokolade

Ovaj osnovni i obožavani sladoled zahtjeva samo 3 sastojka: čokoladu, slatko vrhnje i slatko kondenzirano mlijeko (možete ga kupiti u trgovini ili sami pripremiti kod kuće). Rezultat je ukusna smjesa koja ima okus kao nešto između čokoladnog sladoleda i zamrznutog čokoladnog mousse-a. Plus, odličan je desert za brzinski party budući da je lagan za napraviti.

Vrijeme pripreme: 15 min

Ukupno vrijeme s hlađenjem: 2 h 15 min

Sastojci:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 450 ml slatkog kondenziranog mlijeka
  • 680 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Otopite čokoladu u zdjelici na laganoj vatri neprestano mješajući. Kada se čokolada posve otopila dodajte joj slatko kondenzirano mlijeko i ostavite po strani.
  2. Slatko vrhnje uspite u veću zdjelu te ga mikserom mješajte dok ne dobije čvrstu formu šlaga. Umiješajte dobiveni šlag u smjesu slatkog kondenziranog mlijeka i otopljene čokolade dok se sve skupa posve ne sjedini.
  3. Smjesu stavite u posudice koje ćete moći dobro poklopiti bez dovoda zraka. Smrznite na barem 2 sata prije posluživanja.

Domaći „cookies“ sladoled

Bogata slatka krema okusa vanilije posipana sa hrskavim komadićima keksića, klasični je okus sladoleda koji zadovoljava široke mase, a ujedno je jedan od domaćih sladoleda kojega je najlakše napraviti iako zahtjeva pripremu u kućanskom aparatu za pripravu sladoleda.

Vrijeme pripreme: 45 min

Ukupno vrijeme s hlađenjem: 3 h

Sastojci:

  • 2 čaše slatkoga vrhnja
  • 1 čaša mlijeka
  • 2/3 čaše šećera
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije

keksići po želji (preporuka: čokoladni suhi keksi)

Priprema:

  1. Pomješajte slatko vrhnje, mlijeko, šećer i ekstrakt vanilije u zdijeli i stavite na vatru te ugrijte dok se šećer posve ne otopi.
  2. Prebacite smjesu u hladnu zdijelu, prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite u frižideru da se posve ohladi.
  3. Zmrvite keksiće, ali pazite da ostavite i poneki veći komadić. Mrvljene keksiće stavite u zamrzivač.
  4. Smjesu stavite u aparat za pripravu sladoleda i prema uputama proizvođača ga zamrznite. Kada je sladoled skoro pa gotov, ubacite i mrvljene keksiće.
  5. Smjesu stavite u posudice koje ćete moći dobro poklopiti bez dovoda zraka. Smrznite na dodatnih 2 sata prije posluživanja.

Jednostavan sladoled od jagode

Po ljeti kada je sezona jagoda, ružičasti kremasti sladoled je najbolji način kako da ih iskoristite.

Vrijeme pripreme: 45 min

Ukupno vrijeme s hlađenjem: 3 h 45 min

Sastojci:

  • 450 g jagoda
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 150 ml mlijeka
  • 100 g šećera

Priprema:

  1. Operite i očistite jagode te ih narežite na četvrtine. Pola od ukupne količine jagoda stavite u blender i izmiksajte dok ne dobijete jednoličan pire od jagoda.
  2. Pomiješajte slatko vrhnje, mlijeko i šećer te zagrijte na vatri dok se šećer posve ne otopi. Maknite sa vatre te umiješajte i pire od jagoda. Dobro sjedinite. Poklopite prijanjajućom folijom i ostavite u hladnjaku da se posve ohladi.
  3. Dok se smjesa hladi, preostalu količinu narezanih jagoda narežite na još manje kockice kako biste ih dodali u sladoled. Smjesu stavite u aparat za pripravu sladoleda i prema uputama proizvođača ga zamrznite. Kada je sladoled skoro pa gotov, ubacite i sitno narezane jagode.
  4. Smjesu stavite u posudice koje ćete moći dobro poklopiti bez dovoda zraka. Smrznite na dodatnih 2 sata prije posluživanja.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU