-1.1 C
Sarajevo
Utorak, 31 siječnja, 2023

Zavoljet ćete ih odmah, kako zbog ukusa, tako i zbog brze pripreme – Svakidan


Sastojci: 300 g pšeničnog, raženog ili integralnog brašna, 200 ml vode, 1 kašičica soli, 1 kašičica praška za pecivo, začini po želji (origano, malo majčine dušice, 1 kašika maslinovog ulja.

Priprema: Pomješajte sve sastojke u činiji i napravite glatkotijesto. Začine možete umešati u tijesto ili na kraju posuti po lepinicama.


Ostavite na toplom mjestu prekriveno krpom da stoji i raste oko 15 minuta.
Stavite malo brašna na dlanove i napravite kuglice od tijesta.

Potom prstima razvlačite i oblikujte lepinje. Ako se tijesto jako ljepi za ruke, možete oblikovati tijesto u tavi uz pomoć kašike ili lopatice za okretanje.

Ugrijte malo ulja u tavi istaviteunutralepinicu(ili kuglicu koju ćete tu oblikovati). Kad je testo prženo s jedne strane, okrenite lepinu.
Ovako spremljene lepinice možete koristitiumjesto hljeba uz svako jelo, kao “omotač” za domaće pljeskavice, a možete ih puniti sirom, salatom


(Preuzeto sa: malakuharica.com)


..

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU