Sportske igre mladih potpisuju produkciju serijala životnih priča najvećih sportaša ovih prostora

Premijera prve epizode serijala “(Ne)uspjeh prvaka sa Mariom Stanićem“, koji donosi priče o usponima i padovima najvećih sportaša ovih prostora i čiju produkciju potpisuju Sportske igre mladih, održana je u Beogradu. 

Serijal je, kako je saopćeno, već dobio podršku regionalne sportske zajednice, a od 23. januara gledatelji će imati priliku upoznati do sada neviđenu stranu sportskih velikana poput Luke Modrića, Slavena Bilića, Edina Džeke i Peđe Mijatovića, ali i sportskih legendi poput Ćire Blaževića.

Svečanom premijerom prve epizode “(Ne)uspjeh prvaka s Mariom Stanićem“, na kojoj je gostovao predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, predstavljen je regionalni serijal životnih priča najvećih sportaša ovih prostora.

Serijal će se prikazivati dva puta sedmično od 23. januara u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji.

Emisija koja je premijerno prikazana u petak u Beogradu produkcija je Sportskih igara mladih, koja je u svojih 27 godina postojanja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji okupila više od 2.500.000 učesnika. Za cilj ima djeci približiti sportski način života i usaditi im važnost fair playa, kako na terenu, tako i u životu.

Domaćin svečanosti i predsjednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić zamolio je za podršku i razumijevanje, istaknuvši kako je ovaj projekt za njega i cijeli njegov tim jedno novo iskustvo, a za cilj ima vrijednosti Igara prenijeti svima iz prve ruke aktera.

-Vjerujemo u projekt i našu emisiju, za koju smo se odlučili kako bismo poslali jasnu poruku, prije svega djeci, kroz intervjue najvećih sportaša. Zaista mi je drago što je voditelj Mario Stanić, koji je kao veliki sportaš i sam prošao taj put, te od sugovornika može izvući najbolju poruku za sve gledatelje – naveo je Marić, saopćili su organizatori.

Premijeri su prisustvovali mnogobrojni gosti iz sportskog, političkog, vjerskog i ekonomskog kruga iz cijele regije, među kojima su: predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković, predstavnik Ministarstva kulture i sporta Vlade FBiH Goran Lulić, predstavnik Sportskog saveza Grada Mostara Igor Melher, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, delegacija Fudbalskog saveza Srbije, predstavnici sportskih saveza, organizacija, klubova, lokalnih samouprava iz cijele regije, te legendarni bivši sportaši: Mehmed Baždarević, Predrag Mijatović, Nemanja Vidić, Ivica Šurjak, Aljoša Asanović, Predrag Danilović, Željko Jerkov, Ivan Miljković, Sanja Malagurski, Željko Tanasković, Ivica Tucak, Dubravko Šimenc, Tonči Gabrić, Joško Jeličić, i dr.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU