STIGAO ODGOVOR ČOVIĆA OSTOJI: Od države dobili 39 milijuna, po osvojenom trofeju znatno manje ulaganja!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ove sezone osvojili su Kup Radivoja Koraća.

Do četvrtog naslova u nizu došli su pobjedom protiv Partizana u finalu. Nakon te utakmice i izjave Željka Obradovića krenule su međusobne objave i TV gostovanja čelnika dva kluba.

Nedavno je na televiziji prvi gostovao Ostoja Mijailović, a jutros Nebojša Čović.

To što je komentirao je nebitno. Nisam imao pojma da trebamo pričati o košarci, o čemu da pričamo? Tko se s kim bori. Zvezda završila kup, pobijedila, nije rekla ni riječi. Rekao je trener Partizana što je rekao. I sad se Crvena zvezda bori? Ili možda netko želi da se svađamo? Financijsko poslovanje Zvezda objavljuje godinama. Apsolutno ništa nije skriveno. Zahvalni smo na svakoj lipi koju nam država da. To je naša država, mi je se ne sramimo. Predstavljamo svoj grad i državu. Naši navijači nikada nisu pjevali tu pjesmu, ne znam kako da je ponovim jer je glupa. Sam predsjednik rekao je da joj duguju šest milijuna eura poreza. Dugujemo nešto manje od milijun eura zbog nesporazuma koji ćemo uskoro riješiti. Netko nije blokiran zbog duga od 10 milijuna eura. Što radimo ovdje? Kad država daje novac, dužna je kontrolirati kako je novac dala i kako je potrošen? Zašto je problem što je ušla proračunska inspekcija? Nije to za nasOn je rekao.

Zatim je dodao:

Nijedna uplata u Zvezdi ne prolazi bez plaćanja poreza i doprinosa. Dužni ste osigurati da svi budu kod Vas zaposleni, odnosno da imaju ugovor o radu, kao i ugovor o naknadi. Nikada nije bilo da neke od tih obveza nismo platili. Ono što smo dužni je porez na doprinose. Svi su nas počeli povezivati ​​s tim da smo filijala ove ili one stranke. Stvara se atmosfera da je Partizan avangarda opozicije. Tu su vrijeđali sve živo. Od predsjednika države, do obitelji. Vrijeđaš, vrijeđaš, pa dobiješ pare. Navijači Zvezde vrijeđali su Miloševića i Tadića, ali to je bilo ideološko neslaganjekazao je Čović.

Neizostavna tema bile su i državne subvencije za oba kluba:

Od države smo dobili nekih 39 milijuna eura. U razdoblju od lipnja 2011. god. To je 41 posto naših ukupnih prihoda. U tim fondovima nismo imali niti jednu tvrtku koja je posredno ubrizgavala novac u naš klub. Potrošili smo 4,3 milijuna eura za 13 trenera. G. Sferopoulos je u ovoj sezoni za 320.000 eura. Ni za jednog od njih nismo bili blizu milijun eura. Ne znam koliko su potrošili. Od dolaska Obradovića, ukupni proračuni Zvezde i Partizana za prethodne tri sezone – 59.800.000 Partizan, 34.300.000 – Zvezda. I baš me briga. Neka imaju 100, nemam ništa protiv. Oni su imali prosjek 19,9, a mi 11,4. Ako bih išao po trofejima, osvojili smo ih šest i imamo znatno manje ulaganja. Mi smo na svaki trofej potrošili 5,7 milijuna, a Partizan ima jedan trofej ili ne znam koliko. kaže šef Zvezde.

Za kraj je rezimirao učinjeno u dosadašnjem dijelu sezone:

Jako sam zadovoljan onim što smo dosad napravili. Možda je mogao biti i bolji rezultat u Euroligi, ali kakve greške imamo… Išli smo u Niš s Tedosićem koji nije imao trening, Lazićem koji ga je imao. Nema igrača koji ove sezone nije bio ozlijeđen. I to se odrazilo na neke utakmice u Euroligi, gdje su očekivanja bila veća. I dalje ćemo igrati ovo kolo koje nam je ostalo, ništa još nije gotovo. U ABA ligi čvrsto držimo prvo mjesto, tu moramo biti jako oprezni. Samo naivni mogu biti opušteni. Što se tiče domaće lige, mi je poštujemo, nemamo privilegiju bojkotirati je kao prije neke dvije godine. Pokušat ćemo ostvariti ambicije koje smo iskazali na početku euroligaške sezonezaključio je Čović.

Zvezda u petak gostuje Bayernu u Euroligi.

www.sportskacentrala.com

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU