Stigla naredba Kriznog štaba Kantona Sarajevo: Šta će biti sa utakmicama Sarajeva i Željezničara?

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u cilju daljnjeg praćenje situacije i poduzimanje mjera radi sprečavanja i ranog otkrivanja bolesti izazvane novim koronavirusom koji je proglašena zaraznom bolešću čije je sprečavanje i suzbijanje od interesa za Federaciju BiH, na danas održanoj sjednici sjednici donio je Naredbu kojom se preciznije definiše i nalaže postupanje javnih subjekata i pojedinaca u trenutnim okolnostima.

Shodno promjeni epidemiološke situacije u svijetu, Evropskom regionu i Bosni i Hercegovini, kao i procjeni epidemiološkoga rizika, otkazuje se održavanje javnih skupova u Kantonu Sarajevo na kojima se okuplja više od 300 učesnika, sukladno propisu o javnom okupljanju. U narednom periodu Krizni štab će, shodno, procjeni epidemiološkoga rizika, izdavati daljnje instrukcije za održavanje javnih skupova sukladno propisima o javnom okupljanju.

To praktično znači da će naredne utakmice koje kod kuće igraju Sarajevo i Željezničar biti bez publike sve dok se situacija ne promijeni.

Oslobođenje

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU