Stotine mažoretkinja na Nacionalnom mažoret prvenstvu BiH u Mostaru

Prvenstvo Nacionalnog mažoret saveza BiH, na kome se natječe oko 500 mažoretkinja iz osam bh. gradova, počelo je u nedjelju u Sportskoj dvorani Bijeli brijeg u Mostaru.

Predsjednica Nacionalnog mažoret saveza BiH Alisa Cvitanović kazala je kako se na ovaj događaj čekalo dvije godine.

– Jedva smo dočekali da se napokon opet zajedno okupimo na parketu. Svim mažoretkinjama želim pregršt lijepih uspomena, malo rekvizita na podu i puno razloga za osmijeh – kazala je Cvitanović na svečanom otvorenju prvenstva.

Nacionalno prvenstvo mažoret saveza BiH otvorenim je proglasila glavna tajnica Sportskog saveza Grada Mostara Mirjana Bošnjak.

– Iznimna čast i zadovoljstvo mi je što je Mostar po drugi put u povijesti domaćin ovako lijepe sportske manifestacije. Mostarske mažoretkinje svojom pojavnošću i svojom nesebičnošću pojave se na svakoj bitnoj sportskoj, gospodarskoj i kulturnoj manifestaciji u našem gradu i vi ste naš zaštitni znak, ali i zaštitno lice svih pozitivnih stvari koje se događaju u našem gradu. Svim ovim prekrasnim djevojkama, mažoretkinjama, želim puno sportske sreće da svoje koreografije izvedu u najljepšem mogućem svijetlu – istaknula je Bošnjak.

Na prvenstvu, osim mostarskih, sudjeluju i mažoretkinje iz Busovače, Čapljine, Čitluka, Gruda, Kiseljaka, Novog Travnika i Rame, a natječu se u formacijskom i neformacijskom programu.

Ove godine svoje snage na prvenstvu će se predstaviti 58 neformacija i 28 formacija, i to raspoređene u tri dobne skupine – kadetkinje (8-11 godina), juniorke (12-14 godina) i seniorke (15 godina i više).

U prvom dijelu dana na programu su neformacijske kategorije, dok je najatraktivniji dio programa, formacijski ples, na rasporedu od 15.45 do 18 sati.

Inače, Nacionalno mažoret prvenstvo službeno je najviše i jedino državno natjecanje mažoretkinja za titulu prvaka Bosne i Hercegovine u mažoret vještinama.

(FENA) R. G.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU