STRUČNJAK SAVJETUJE KAKO DA IH IZBJEGNETE Greške u šminkanju koje čine da izgledate starije

Jedan od najboljih savjeta u tom pravcu je korišćenje šminke, o čemu govori popularna šminkerka Sara Amelija Fog.

Na početku razgovora Sara ističe da je važno prihvatiti starenje:

Bore nisu nužno nešto što bi trebalo sakriti, one su pokazatelj gracioznog starenja. Ali, razumljivo je da neke žene žele da ih prikriju; da bismo to positgli, važno je da pripremimo kožu prije nanošenja šminke.

1. korak – silikonski prajmer

Da bi bore bile manje vidljive, važno je da koža bude eksfolirana i dovoljno hidratizovana. Potom Sara preporučuje silikonski prajmer kao podlogu koja pomaže da bore budu ublažene i popunjene. Samim tim će, ističe, i šminka biti glatka.

– Preporučujem nanošenje prstima ili četkom, a ne sunđerom; tako ćete postići najbolju pokrivenost. Ostavite prajmer nekoliko minuta da se stegne, pa tek onda počnite da nanosite šminku. Vjerovatno će vam biti potrebna i manja količina pudera, pa će vam lice izgledati kao da nemate šminku – otkriva Sara.

2. korak – uređivanje obrva

Prilikom šminkanja i uljepšavanja, žene najčešće prave grešku u regiji obrva.

– Potpuno zanemarivanje obrva može učiniti da izgledate starije, posebno ukoliko imate rijetke obrve. Takođe, i previše boje na obrvama može da istakne godine. Ukoliko vam se dopada definisan izgled, izbjegavajte da dodajete boju na krajevima obrva, jer rizikujete da ‘izvučete’ linije koje će učiniti da djelujete starije – upozorava Sara.

Kad šminkate obrve, počnite od njihovih završetaka idući ka unutrašnjem dijelu – izgledaće lepršavo i prirodnije.

– Uvijek izbjegavajte prekomjerno čupanje. Dlačice na obrvama rastu veoma sporo, otprilike 0,14 milimetara na dnevnom nivou. Ali, koliko će vremena biti potrebno da vaše obrve ponovo izrastu zavisiće od nivoa traume kom su folikuli obrva bili izloženi čupanjem. U prosjeku, folikulu je potrebno oko četiri nedjelje da postane vidljiv i još toliko da izraste – objašnjava Sara.

Ako vam se desilo da ste pretjerali prilikom čupanja obrva, ona preporučuje upotrebu seruma koji će pospješiti njihov rast ili odlazak na polutrajni ombre tretman.

3. korak – rumenilo

Još jedan proizvod koji može učiniti da izgledate mlađe je rumenilo. Sara savjetuje nanošenje rumenila na jagodične kosti pomoću široke četke.

– Tako nećete izgledati kao da ste upravo došli sa napornog trčanja – komentariše ekspertkinja.

4. korak – hidratacija usana

Sara podsjeća da je hidratacija usana od velike važnosti za mladalački izgled. Ali, pored redovne upotrebe hidrirajućeg balzama, postoji još nešto što može da pomogne da vaše usne djeluju mlađe:

Polutrajna šminka na usnama može da ih učini punijim i bolje definisanim. Može da traje dvije do tri godine, uz odlaske na korekcije i redovnu negu, piše Ona.

Savjet plus

Sara ističe da je nanošenje previše proizvoda uobičajena greška, svejedno da li je riječ o puderu, ajlajneru ili sjenkama:

– Kad je o šminkanju riječ, zapamtite da je manje uvijek više – zaključila je.

BONUS VIDEO:

STRUČNJAK SAVJETUJE KAKO DA IH IZBJEGNETE Greške u šminkanju koje čine da izgledate starije appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU