8.8 C
Sarajevo
Četvrtak, 21 listopada, 2021

Susret bonitetno izvrsnih tvrtki ZHŽ-a u petak u Širokom Brijegu

Susret bonitetno izvrsnih tvrtki s područja Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) održat će se u petak, 5. srpnja, u Hotelu Park u Širokom Brijegu.

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost gospodarskih subjekata, priopćili su organizatori susreta.

Ovi subjekti su značajni za uspjeh i razvoj regije, a u BiH je oko 26 posto takvih od ukupnog broja aktivnih kompanija. Pored toga, takve tvrtke zapošljavaju 59 posto ukupno zaposlenih u BiH.

Susret organizira Bisnode – najveći pružatelj pametnih podataka i analitičkih podataka u Europi. S oko 2.400 zaposlenih, Bisnode djeluje na 19 različitih tržišta, a bavi se izvorima podataka, sigurnošću i formatima, a specijalizirani su za rafiniranje velikih podataka u pametne podatke.

Predstavnicima tvrtki, među ostalim, obratit će se predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, Dario Sesar ispred Ministarstva gospodarstva ove županije, te Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije.

Bonitetno izvrsnim tvrtkama bit će uručeni prigodni certifikati.

- Oglašavanje -

U ZHŽ-u, bonitetno izvrsnih je 31,8 posto od ukupnog broja aktivnih tvrtki, a one kreiraju 87 posto prihoda i 89 posto dobiti županije te zapošljavaju 78 posto od ukupnog broja zaposlenih u toj županiji.

(FENA)


0 0 Glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
NAJNOVIJE
Možda vas zanima