Terzić: Zadovoljni smo, ali mislim da smo mogli više – TNTPortal

O uspjehu bh. rukometaša u Federaciji danas smo razgovarali sa sportskim velikanom, ujedno i kapitenom Zmajeva, Mirsadom Terzićem.

Kaže da su zadovojni uspjehom, naročito jer se hvata kontinuitet velikh takmičenja.

“Bitno je da svijet i Evropa vide da se rukomet igra u BiH, da imamo dobrih igrača i zbog toga smo sigurno zadovoljni, ponosni i sretni. Ja kao okorjeli sportista smatram da smo mogli malo i više dati u ovim kvalifikacijama, pogotovo što smo bili na par golova od velikih sila kao što su Njemačka i Austrija. Jedan bod nas je dijelio da budemo u trećoj jakosnoj skupini što bi kasnije bilo jako povoljnije na Evropskom prvenstvu. Međutim, svakako da prije ovih kvalifikacija , da nam je neko nudio da budemo jedni od najboljih trećih, sigurno da bi objeručke to prihvatili. Smatram da smo mi zreli na napravimo jedan iskorak više i žao mi je što nismo iskoristili. Nekako uvijek kažemo da smo iskusna i kvalitetna ekipa, ali kad dođe prilika da to baš onako pokažemo, i nismo baš ispunili taj neki cilj. Mislim da imamo kvalitet, da imamo dosta igrača koji su i nosioci igre u svojim klubovima i da je došlo vrijeme da napravimo taj jedan iskorak.”

Rukometna reprezentacija BiH kući stigla uz ostvaren cilj

Rukometna reprezentacija BiH, na čelu sa Ivicom Obrvanom, kući je stigla uz ostvaren cilj – plasman na Euro. Na dočeku nismo vidjeli predstavnike vlasti. Sport ne poznaje podjele na ove i one, naše i njihove. Ovi momci poznaju samo timsku borbu za uspjeh. I pokazali su to po ko zna koji put….

O očekivanjima na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj kaže da, kao ekipa iz četvrte skupine, očekuju tri protivnika koja niko ne bi poželio.

“Svi će biti izraziti favoriti u odnosu na nas. Međutim, šta je tu je. Spremiti se najbolje što možemo i dati sve od sebe pa vidjećemo za koliko će to biti dovoljno.”

Terzić ističe da mu je želja da BiH igra u MAđarskoj, jer se tu osjeća kao kod kuće.

O atmosferi u reprezentaciji navodi da je ona jako dobra, bez obzira na selektora.

“Mislim da su igrači jako zreli i znaju zašto dolaze u reprezentaciju. Ni zbog selektora, ni zbog nekih drugih stvari, nego zbog toga što osjećamo prema tom dresu ili možda neko ne dolazi zato što ne osjeća. Nikada nije bio problem u atmosferi.”

Ističe da će za reprezentaciju igrati sve dok bude mogao pomoći reprezentaciji i ekipi.

“Mislim da mi je rukomet ušao u krv. Vjerovatno ću i poslije rukometne igračke karijere nastaviti u nekom smjeru isto vezano za rukomet.”

federalna.baIzvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU