TEŠKA NESREĆA U SPLITU/ Prošao kroz crveno i usmrtio ženu na trotoaru i povrijedio mladića

U saobraćajnoj nesreći u kojoj je sinoć nešto malo iza 21 sat poginula starija pješakinja učestvovao je i poznati splitski diler, piše Slobodna Dalmacija pozivajući se na izjave svjedoka.

Nesreća se dogodila na raskrsnici tri ulice kada je dvoje pješaka pokupio Golf koji se spuštao od Gripa prema Poljudu, i to nakon kontakta s BMW-om koji je došao iz suprotnog smjera. Vozačica BMW-a je skretala ulijevo, a nakon sudara Golf je odbačen na trotorar. Drugi pješak prevezen je u splitsku bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama.

“Čuo sam udar dvaju automobila, okrenuo se i vidio Golf kako udara u stup semafora pa u pješake, ženu i muškarca. Vjerovatno je izgubio kontrolu nad vozilom nakon sudara s BMW-om. Mislim da je Golf išao iz Ulice slobode prema Poljudu, tj. u Ulicu Hrvatske mornarice, a da je BWM išao iz smjera Poljuda skrenuti ulijevo u Ulicu Domovinskog rata. Tada sam vidio vozača Golfa, za kojeg znam da ima dosje, kako se svađa sa ženskom osobom koja je izašla iz BMW-a. Za to vrijeme su na cesti ležali oboreni pješaci, žena koja se nije micala i muškarac koji je jedva davao znakove života”, ispričao je svjedok.

teška nesreća u splitu/ prošao kroz crveno i usmrtio ženu na trotoaru i povrijedio mladića

33-godišnji vozač Golfa osuđivan je ranije na zatvorsku kaznu zbog preprodaje dva i pol kilograma marihuane, a poznat je i po brzoj vožnji. Uhapšen je početkom 2013. godine nakon što je sa sudionikom bježao policiji u vozilu.

Tom prilikom su i projurili kroz crveno svjetlo i oborili pješakinju. Potom su nastavili brzu vožnju te oborili nekoliko automobila sve dok im nije pukla guma pa su se morali zaustaviti. Izašli su iz automobila te počeli bježati. Jedan je uhapšen odmah, a drugi se predao desetak dana kasnije. Vozač Golfa tada je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog preprodaje droge i ranijih presuda zbog krađe i protupravne naplate.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU