Tokom 14 godina otrovala šest članova svoje porodice

Žena u južnoj indijskoj državi Kerala priznala je da je u periodu od 14 godina otrovala šest članova svoje porodice dodavanjem cijanida u njihovu hranu.

Policija je započela istragu ranije ove godine kada je zetu 47-godišnje osumnjičene Jolly Thomas posumnjao da je ona možda krivotvorila testament njegovih roditelja.

Vlasti su otkrile da je Thomasova bila na mjestu svih šest smrtnih slučajeva, te da se svaka smrt dogodila nakon što su jeli hranu koju je ona pripremila. Do tog trenutka smrt se nije smatrala sumnjivom zbog vremenskog okvira.

Thomasova, popularni član zajednice u Kozhikodeu, navodno je kao motiv imala  kontrolu porodičnih finansija i imovine, izjavila je policija.

Prema navodima policije, prvo je otrovala svoju svekrvu, koja je umrla 2002. nakon što je pojela juhe od ovčetine. Godine 2008. umro je njen svekar, a 2011. i suprug, za kojeg je policija rekla da je preminuo nakon što je pojeo rižu i curry. Obdukcija koja je tada obavljena na njegovom tijelu potvrdila je otrovne supstance u stomaku, ali policija je njegovu smrt tretirala kao samoubistvo.

Ujak njenog muža tada je navodno dobio kafu sa cijanidom kao kaznu za insistiranje da se njegovom nećaku izvrši detaljnija obdukcija.

2014. godine je prema navodima policija Thomasova ubila dvogodišnju kćerku rođaka preminulog supruga Scaria Shaje. Rođakova supruga ubijena je 2016. Godinu dana kasnije, Thomas i Shaju su se vjenčali.

Shaju je policiji rekao da nema pojma da Thomasova stoji iza smrti supruge i kćeri. Ipak on, kao i još jedna osoba je uhapšen.

Policija je u petak ekshumirala posmrtne ostatke tragično preminulih, te su ustanovili da je smrt nastupila usljed trovanja cijanidom, a jučer je Thomasova priznala da je počinila sva ubistva.

federalna.ba/TheGuardian

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU