Tokom dana sunčano, temperature do 20°C, a sutra?

Danas će u većem dijelu Bosne prije podne pretežno oblačno. Po kotlinama i sa maglom. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.

Pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 11°C.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 20°C.

U petak u Bosni dugotrajna magla ili niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje od 5 do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU