Tramvajski terminal na Čengić Vili ima svoj ukras – zastavu BiH od dekorativnog kamena

Nakon što od ovog ljeta zeleni pojas u kružnom toku uz novu sarajevsku tramvajsku prugu na Ilidži krasi veliki grb Bosne i Hercegovine, od jučer i terminal na Čengić Vili ima svoj ukras, zastavu Bosne i Hercegovine izrađenu od dekorativnog kamena.

– Dimenzije zastave su 8×4 metra. Bh. zastavu od bijelog dekorativnog kamena, a onda bojenjem plavih i žutih dijelova, izradili su u potpunosti radnici preduzeća Park i to na rekonstruisanoj zelenoj površini koju će u narednom periodu krasiti i novi travnjak – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Dodala je da je ova bh. zastava na zelenoj površini dio dekorativnog uređenja zelenih površina uz novoizgrađenu tramvajsku prugu koje već nekoliko mjeseci kroz određeno faze realizira preduzeće “Park” u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo.

– Proljetos je urađen grb na zelenom pojasu na kružnom toku na Ilidži i jučer zastava na Čengić Vili. Sve je urađeno u sklopu ugovora sa Ministarstvom saobraćaja KS i u okviru projekta uređenja zelenog pojasa uz novu sarajevsku prugu – kazala je Hamza.

Osim državne zastave na Čengić Vili i zelene površine u Nedžarićima, uz tramvajsku prugu, imaju svoj dekor, cvjetni, zimski, koji će ovaj prostor krasiti sve do maja naredne godine.

www.tvsa.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU