Trojicu kazneno prijavili zbog premlaćivanja maloljetnika, a 19-godišnjak ga i prije napadao – TNTPortal

Dvojicu maloljetnika i 19-godišnjaka su kazneno prijavili zbog pokušaja teškog ozljeđivanja i nasilničkog ponašanja. Četvrti mladić nije sudjelovao u tučnjavi i policija ga je pustila. Pretučeni dječak se oporavlja u bolnici.

Zadarski policajci dovršili istragu nad dva maloljetnika i 19-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela na štetu maloljetne muške osobe. Maloljetnike se sumnjiči za pokušaj teškog ozljeđivanja, a 19-godišnjaka za nasilničko ponašanje, prenose 24sata.hr.

Riječ je o brutalnom premlaćivanju 15-godišnjaka u Ulici bana Josipa Jelačića u četvrtak oko 20 sati, kad je bespomoćno dijete koje je ležalo na tlu, spasio vozač koji je tuda slučajno prošao te zaustavio auto i otjerao napadače vikom i psovkama. Za taj napad su osumnjičili dvojicu maloljetnika, a 19-godišnjaka za napad od ranije.

– Naime, dva maloljetnika se sumnjiči da su 22. travnja oko 20 sati u Ulici Bana Josipa Jelačića u Zadru fizički napali maloljetnu mušku osobu udarajući ju rukama po tijelu i glavi čime su joj nanijeli ozljede koje su u Općoj bolnici Zadar okvalificirane kao lake tjelesne ozljede s mogućnošću prekvalifikacije – javlja policijska glasnogovornica u Zadru Ivana Grbin.

Policajci su obradili i događaj od ranije, kad su istog maloljetnog mladića premlatili blizu autobusnog kolodvora, što je također završilo na snimci. Za to su osumnjičili 19-godišnjaka.

– Spomenutog 19-godišnjaka se sumnjiči da se, početkom ožujka ove godine u Ulici Ante Starčevića u Zadru, nasilnički ponašao prema istoj maloljetnoj osobi na način da ju je fizički napao udarajući je rukama po tijelu – kaže Grbin te dodaje:

– Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dvojica maloljetnika su predana pritvorskom nadzorniku, dok se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju.  19-godišnjak je također predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilničko ponašanje – kaže Grbin.

Četvrti mladić koji je bio s njima nije sudjelovao u tučnjavi, utvrdila je policija, pa su ga  pustili.

–  Stanje našeg pacijenta je dobro, a to znači da je bolje nego jučer. Nisu se razvile nikakve komplikacije za sad, a on se osjeća dobro. Ustaje iz kreveta, jede, pije te je mobilan po sobi, a stanje mu je stabilno – rekao nam je jutros Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice.

Izvorni članak

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU