Tuzla Brain Week dobio podršku Međunarodne zajednice za istraživanje mozga

Tuzla Brain Week (TBW) 2020., projekat je koji se realizira u okviru globalne sedmice mozga, a koji ima za cilj podrobnije upoznavanje šire javnosti s oblašću neuroznanosti. Ova godina je posebna za Tuzla Brain Week jer je poprimio formu Internacionalnog kongresa (bio) medicine kojeg realizira Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli – „MEDICUS“.

Ovogodišnji TBW traje od 09. – 13. marta, a tema sedmog po redu TBW-a je Brainstorming.Važno je istaknuti da je i prvi put dobio podršku IBRO – International Brain Research Organisation. IBRO ima partnerstva sa srodnim naučnim društvima i organizacijama s ciljem identificiranja prioriteta i pomaganja u premošćivanju nedostataka u znanju, ulaganjima i resursima u području istraživanja mozga.

“Značajno je prije svega dobiti podršku jedne ovakve organizacije, a posebna je čast biti jedini projekat u Bosni i Hercegovini ove prirode koji ima za partnera Međunarodnu organizaciju za istraživanje mozga. Radujem se saradnji i vjerujem da će ovogodišnji TBW postaviti nove rekorde.”, kazala je Edina Sejdin koordinatorica TBW-a 2020.

Podsjećamo studente i mlade doktore da je rok za slanje radova 14.02.2020. Da biste poslali abstrakt, registrujte se na Open Journal System kao Autor, potom ćete dobiti pristup svome Dashboard-u, a iste isključivo šaljite na engleskom jeziku.

Više informacija, kao i pristup OJS platformi, možete dobiti na oficijelnoj TBW web stranici https://tbw.sv-medicus.ba/

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU