Tuzlanske gimnastičarke na EP u ritmičkoj gimnastici u novembru u Kievu

Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici koje je trebalo biti održano u maju u Kijevu (Ukrajina) Odlukom Evropske Gimnastičke Asocijacije (UEG) prolongirano je i bit će održano od 26. do 29. novembra ove godine

Na Evropskom prvenstvu će učestvovati preko 300 gimnastičarki iz 44 zemlje koje će se takmičiti u grupnim i individualnim vježbama.

Iz Kluba ritmičko–sportske gimnastike (KRSG) Sloboda Tuzla za reprezentaciju Bosne i Hercegovine će nastupati gimnastičarke Amila Bećirović i Irma Jukić s trenericom Vanessom Tinjić i trenericom i FIG međunarodnom sutkinjom Svitlanom Tinjić, koja će ujedno i suditi na tom prvenstvu.

Poslije učešća seniorke Vanesse Tinjić na Svjetskom prvenstvu u Štutgartu 2015. godine ovo je još jedan uspjeh gimnastičarki Slobode.

Na Evropskom prvenstvu će se naći najkvalitetnije gimnastičarke koje će predstavljati svoje zemlje, te će gimnastičarke iz Bosne i Hercegovine imati veoma jaku konkurenciju.

  • Odluka Evropske Gimnastičke Asocijacije da će se Evropsko prvenstvo ipak održati u ovoj godini nas je veoma obradovala i to je još jedan motiv više našim reprezentativkama koje će učestvovati na tom prvenstvu da još više rade i bolje se pripreme – rekla je trenerica Vanessa Tinjić, saopćeno je iz KRSG Sloboda.
Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU