TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA NAJUSPJEŠNIJE MISS JUGOSLAVIJE: Dvaput se razvela, a niko ne zna zašto se ubila

Prije više pola stoljeća bila je najpoznatija Jugoslavenka na svijetu: sudjelovala je na izboru za Miss Svijeta u Londonu 1966. i ponijela titulu prve pratilje.

Svi su tada pričali o Nikici Marinović, prelijepoj djevojci iz Dubrovnika, koja se na izboru za Miss našla – sasvim slučajno.

Naime, sedmičnik ‘Bazar’ preuzeo je organizaciju izbora za Miss Jugoslavije i glavna urednica nije bila zadovoljna djevojkama koje su se prijavile. Slučajno je srela maloljetnu učenicu Ekonomske škole iz Dubrovnika, Nikicu Marinović, i bila je oborena s nogu njenom ljepotom.

Krunu je odnijela Miss Indije, a počele su kružiti priče da Nikica nije pobijedila jer je bila iz komunističke zemlje. I to prva Miss iz neke komunističke države koja je učestvovala na izboru.

Poslije izbora, Nikica se preselila u Beograd. Roberto Rossellini joj je nudio ulogu u filmu, ali mlada Jugoslavenka je smatrala kako nije spremna za Hoollywood.

tužna životna priča najuspješnije miss jugoslavije: dvaput se razvela, a niko ne zna zašto se ubila

Uskoro, uslijedila je i prva velika ljubav, koja se završila i brakom. S beogradskim književnikom i redateljem Vukom Vučom dobila je sina Đorđa. Brak je trajao pet godina, a poslije razvoda se ponovno udala za redatelja – Zdravka Šotru, s kojim je dobila sina Marka. I ovaj brak je potrajao relativno kratko – razvod je uslijedio 1980. godine.

A onda počinje pad. Priča se kako pati od depresije, da se liječi na psihijatriji, da je ostala bez novca… Činjenica je da se povukla u sebe i da je bila usamljena. Kako su stigli ratovi, ovoj Dubrovčanki je počeo nedostajati zavičaj i teško je podnosila ono što se događalo s njenom državom.

Krajem 2008. godine, Nikica je ponovno na naslovnim stranama. Posljednji put, u 62. godini života. Popila je smrtonosnu dozu tableta za spavanje. Nije ostavila ni oproštajno pismo, ni poruku. Nitko ne zna koji je bio uzrok samoubojstva.

The post TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA NAJUSPJEŠNIJE MISS JUGOSLAVIJE: Dvaput se razvela, a niko ne zna zašto se ubila appeared first on Express.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU