U akciji influensera prikupljeno više od 120.000 KM za onkološke pacijente u TK

U okviru kampanje “I ti možeš biti ta osoba!” koju je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice s ciljem prikupljanja sredstava za uređenje onkološkog odjeljenja UKC Tuzla do sada je prikupljeno 124.738,13 KM.

Kako je navedeno na doniraj.ba 2953 donatora doniralo je navedeni iznos za četiri dana. Inače, cilj ove kampanje je da se osiguraju finansijska sredstva u iznosu od 250 hiljada KM.

“Pored nabavke opreme i uređenja onkološkog odjeljenja UKC-a u Tuzli, sva dodatna sredstva preusmjeriti ćemo na unapređenje uslova na onkološkim odjeljenjima na kliničkim centrima u Zenici, Mostaru i Banja Luci. Stoga, pozivamo sve prijatelje i poznanike u zemlji i inostranstvu te predstavnike biznis sektora da pruže podršku u ovoj kampanji. Uređeno okruženje u kojem onkološki pacijenti borave i obezbijeđeno udobno mjesto za sjedenje ili ležanje može značajno smanjiti stres i imati veliki uticaj na sam ishod liječenja”, navedeno je na doniraj.ba,

Podsjećamo, Fondacija tuzlanske zajednice pokrenula je kampanju na inicijativu sugrađanina Mirze Mustafagića, koji je okupio grupu aktivista – influensera iz cijele BiH, a ideja je bila da se obezbijede bolji uslovi za onkološke pacijente na UKC Tuzla.

Ovoj akciji pridružio se i Grad Sarajevo koji je donirao deset hiljada KM.

n1info.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU