U Bosni i Hercegovini koronavirusom zaražena još 691 osoba

U posljednja 24 u Bosni i Hercegovini testirano je 2.766 uzoraka na koronavirus. Od tog broja, zabilježeno je 691 novozaraženih. Od posljedica zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata preminulo je 11 osoba.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.959 uzoraka, od čega su 384 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonimau Federaciji BiH.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH prijavljena su 3 smrtna ishoda i to dva iz Srednjobosanskog i jedan iz Kantona Sarajevo.

Republika Srpska

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči te u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 654 laboratorijska uzorka, a SARS-CoV-2 potvrđen je kod 290 osoba.

Radi se o 127 muškaraca i 163 žene, od kojih je 75 mlađe, 161 srednje i 54 starije životne dobi.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškarca i četiri žene, srednje i starije životne dobi iz Laktaša (2), Trebinja, Bijeljine, Banje Luke, Teslića, Šamca i Bosanskog Novog.

Brčko distrikt

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirana su 153 uzorka, a u posljednja 24 sata od posljedica zaraze oporavilo se osam osoba.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU