U Bugojnu počeo sa radom Ženski rukometni klub Iskra 2020

Nakon uspjeha članova Muškog rukometnog kluba Iskra koji su prošle godine izborili plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, u Bugojnu je osnovan Ženski rukometni klub Iskra 2020, prenosi Fena.

  • Osamdesetih godina bila sam igračica Iskre i veoma sam sretna što se sve ovo ponovo pokreće, i što je došlo do osnivanja kluba. Drago mi je i zbog djevojaka koje će, vjerujem, nastaviti šampionski put nekadašnjeg kluba – kazala je novoizabrana predsjednica Uprave ŽRK Iskra 2020 Hidajeta Zukić.

Prvi čovjek bugojanskog rukometa Asim Šahman vjeruje kako će u “skoroj budućnosti poklonici sporta biti u prilici da gledaju bugojanske rukometašice dok igraju, bore se i jednog dana, možda, ponovo uključe u borbu za titulu prvaka države”.

  • Zbog propisa Rukometnog saveza BiH koji kažu da klub koji se isključi iz takmičenja i prestane s radom mora pauzirati tri godine, nismo mogli klubu ostaviti njegovo staro ime. Ali, našli smo modus i formirali klub koji će imati manje obaveze prema Rukometnom savezu iduće sezone, a ujedno će se moći normalno takmičiti u Federalnoj ligi – naglasio je Asim Šahman.
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU