U Kiseljaku održan seminar za obrtnike i privrednike o primjeni Zakona o zaštiti na radu u FBiH – Bug.ba

Obrtnička komora Srednjobosanskog kantona uz podršku Ministarstva privrede Srednjobosanskog kantona danas je u Kiseljaku organizovala seminar na temu primjene Zakona o zaštiti na radu u Federaciji BiH i novih tereta za obrtnike i privrednike.

Seminar je otvorila predsjednica Obrtničke komore Srednjobosanskog kantona Dijana Biletić, koja je istakla da je u cilju lakšeg razumjevanja organizovan besplatni edukacijski seminar, kroz koji se obrtnici i svi drugi zainteresovani mogu upoznati sa novim propisima.

U nastavku se prisutnima obratio pomoćnik ministra za industriju, poduzetništvo, obrt i rad u Ministarstvu privrede Srednjobosanskog kantona Zihnija Aganović, koji je rekao da se stupanjem na snagu novog Zakona o zaštiti na radu u Federaciji BiH uređuju uslovi za njegovu primjenu u praksi, što predstavlja dugoročan proces.

Inspektori Ministarstva privrede Hasan Hrnjić i Adnan Adžemović, održali su prezentaciju o novom Zakonu i uslovima koje postavlja, novim pojmovima, obavezama poslodavaca u cilju sigurnosti i zaštite zdravlja radnika. Naglasili su da su svi obrtnici kao i sva ostala pravna lica dužni svoje poslovanje prilagoditi novim propisima.

Uz aktivno učešće pomoćnika ministra i inspektora, seminaru su ispred Ministarstva privrede prisustovali glavni kantonalni inspektor Enis Ajkunić, državni službenici Nikola Đuričić i Mujo Ćejvan.

Seminar je završen kvalitetnom diskusijom učesnika, koji su nakon izlaganja mogli postavljati pitanja, sugestije i predlagati rješenja nadležnim predstavnicima.u kiseljaku održan seminar za obrtnike i privrednike o primjeni zakona o zaštiti na radu u fbih - bug.bau kiseljaku održan seminar za obrtnike i privrednike o primjeni zakona o zaštiti na radu u fbih - bug.bau kiseljaku održan seminar za obrtnike i privrednike o primjeni zakona o zaštiti na radu u fbih - bug.bau kiseljaku održan seminar za obrtnike i privrednike o primjeni zakona o zaštiti na radu u fbih - bug.bau kiseljaku održan seminar za obrtnike i privrednike o primjeni zakona o zaštiti na radu u fbih - bug.ba


bug.ba

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU