U ovim godinama počinjemo da se ponašamo kao naši roditelji

Nije važno kako odnosi majke i djece trenutno izgledaju. Čak i ako smo podjeljeni dugogodišnjim svađama, imamo različite poglede na život ili interese – geni i iskustva iz djetinjstva jednostavno se moraju predstaviti. Novo istraživanje je otkrilo trenutak kada taj proces počinje najčešće.

U britanskoj studiji sudjelovalo je ukupno 2000 ljudi. Sudionici su odgovorili na niz pitanja koja su imala za cilj otkrivanje trenutka okončanja pobune protiv njihovih majki. Na njihovo iznenađenje – kao rezultat ankete, otkriven je trenutak kada su žene počele da budu slične svojim majkama. Štaviše, dogodilo se mnogo ranije nego što su očekivali. U slučaju žena, prve promjene su se desile u prosjeku u dobi od 33 godine. Za muškarce godinu dana kasnije.

Što to tačno znači?
Istraživanje je pokazalo da su učesnici studije počeli, između ostalog, da gledaju iste TV programe, imaju iste hobije i koriste iste izraze. Prema autorima studije, važan faktor koji obično pokreće proces transformacije u vašu majku ili oca jeste da postanete roditelj. Promjene dobivaju još veću brzinu kada vidimo znakove starenja:

Počinjemo da se osećamo kao naši roditelji kada počnemo da izgledamo kao oni. Iako mnogi ljudi žele da odlože ovaj proces što je kasnije moguće, to je nezaobilazan deo života. Fenomen fizičke sličnosti s roditeljima se također dešava -u slučaju žena, odvija se u prosjeku od 37 godina, a za muškarce – 43 godine.

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU