21.6 C
Sarajevo
Srijeda, 10 kolovoza, 2022

  Učenici iz BiH kojima se zapalio autobus naplatili odštetu

  Bivši učenici Ekonomske škole iz Banja Luke uspjeli su od osiguranja iz Italije naplatiti odštetu za pretrpljenu matrijalnu štetu, piše Srpskainfo.

  Autobus koji je vozio učenike banjalučke Ekonomske škole na ekskurziju izgorio je prošle godine u Italiji. Autobus se zapalio nakon sudara, a do nesreće je došlo nakon sudara motora i automobila, nakon čega je motor podletio pod autobus banjalučkih učenika.

  Svi učenici su na vrijeme izašli iz autobusa, ali su zbog plamena koji je brzo obuhvatio autobus izgorjele sve stvari i dokumenta.

  U znak sjećanja na sve ono što se desilo, bivši učenici škole i njihovi roditelji okopili su se danas u Ekonomskoj školi kako bi se sjetili tih momenata, te da podijele vijest da je završena procedura sa osiguranjem iz Italije.

  Otac jedne od bivših učenica, Štrbac Milovan je rekao da su roditelji tužbu za nadoknadu stete.

  “Hvala Bogu, naša djeca su se vratila živa i zdrava i ovim postupkom smo htjeli da djeci nadoknadimo štetu u matrijalnom smislu. Isto tako, htjeli smo im pokazati da se upornost isplati”, objasnio je on prenosi klix.

    Djeca rođena zbog rata po prvi put prepoznata kao civilne žrtve rata

  Rekao je da je ukupno 48 učenika i 2 profesora dobilo ukupno po 1.000 eura za nadoknadu materijalne štete i za pretrpljenu duševnu bol.

  “Novac je dobijen vansudskim poravnanjem od osiguranja iz Italije, jer nismo htjeli ulaziti u dugotrajne sudske sporove”, objasnio je Štrbac.

  Bivši učenik ove škole, trenutni student prava Filip Luketa je rekao da mu je drago što se sve dobro završilo i što niko nije povrijeđen.

  Njegova drugarica Sara Milanović je rekla da novčana naknada nije najvažnija.

  “Nakon svega toga shvatila sam da treba živjeti svaki dan i da je porodica nešto najvrednije”, rekla je Milanović koja studra politikologiju.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Kako ovaj članak smatrate korisnim...

  Pratite nas na društvenim mrežama

  TNT Portal
  TNT Portalhttps://tntportal.ba/
  TNT Portal donosi najnovije vijesti iz BiH, lokalne vijesti iz BiH, oglase za posao i zanimljive članke.
  MOŽDA VAS ZANIMA
  ANKETA
  Da li izlazite na izbore u BiH?
  DRUGI UPRAVO ČITAJU