UČINIĆE VAS SREČNIJIM Četiri navike koje poboljšavaju raspoloženje

Trening

Vježbanje pokreće oslobađanje endorfina, koje podiže vaše raspoloženje. Početak rutine vježbanja može biti težak u početku, posebno za one koji ne vole da rano ustaju iz kreveta

Idite u šetnju, možete da pustite audio knjigu, muziku ili podkast da slušate dok šetate. Ne morate da se prisiljavate na naporan trening.

Pronađite vrstu vježbe koju volite. Ples, plivanje, timski sport. Ako uživate pronađete aktivnost u kojoj uživate, postoji velika vjerovatnoća da ćete se tu i zadržati.

Bavljenje hobojima

Često se dešava da ljudi zapostave svoje hobije koji ih ispunjavaju u vidu crtanja, pisanja ili nečeg drugog, upravo zbog prenatrpanog rasporeda. Kada dođu kući raspoloženi su samo za televiziju i hranu.

Ali kao što i sami znate to samo još više pospješuje umor. Potrudite se da bolje organizujete svoje vrijeme i da ubacite hobi koji želite u raspored. Hobiji takođe ublažavaju napetost, smanjuju nivo kortizola i podstiču opuštanje.

SAVJETI STRUČNJAKA Evo kako u proljeće treba tretirati jagode

Meditacija

Uključivanje meditacije u svoju dnevnu rutinu pomaže vam da se osjećate prisutnije u sopstvenom životu.Kada meditirate, ne razmišljate o prošlosti i ne brinete o budućnosti.

Cijenite jednostavnu činjenicu da ste živi. Vidite kako ovo može povećati zadovoljstvo.Ipak, pridržavanje svakodnevne prakse meditacije može se osjećati kao obaveza, posebno ako vaš um ima tendenciju da luta.

Neke osobe otežano meditiraju zbog napetosti mozga svakodnevnim obavezama. Međutim, pronašli su druge načine meditacije koji ne podrazumjevaju zatvaranje očiju i brojanje udisaja, piše Hack Spirit.

Umiruju mozak tako što stavljaju par ogromnih slušalica i slušaju umirujuću muziku, prenosi Sensa.

ODRŽAVANJE ZDRAVE ISHRANE ZA RAZVOJ DJETETA Namirnice koje bi trudnice trebalo da izbjegavaju

Budite zahvalni

Bilo da odlučite da vodite dnevnik, držite listu stvari za koje ste zahvalni na svom telefonu ili direktno izrazite zahvalnost, navika vam pomaže da njegujete osjećaj zahvalnosti za životne blagoslove.Umjesto da se fokusirate na ono što nemate, fokusirate se na ono što radite i na ono što imate.

BONUS VIDEO:

UČINIĆE VAS SREČNIJIM Četiri navike koje poboljšavaju raspoloženje appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU