Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Azeminu iz Travnika koja ima rak dojke s metastazama

“Sažaljenju nije mjesto u životu oboljele osobe” riječi su kojima se vodi 46-godišnja Azemina koja ima karcinom dojke s metastazama. Za nju Pomozi.ba pokreće apel s brojem 17044, pozivom donirate 2 KM. Vas molimo za podjelu apela.

Prve sedmice nakon dijagnoze te kobne 2019. godine Azemine Šipraga iz Travnika bile su više nego stresne. Tuga, neizmjeran strah i osjećaj krivice prolazili su Azemini kroz glavu.

Najteže joj je bilo kako dijagnozu saopštiti kćerki, sinu i suprugu. Međutim nakon prvobitnog šoka, ova draga žena se uhvatila u koštac sa bolešću. Izdržala je ona brojne kemoterapije koje sa sobom nose mučnine, slabost, bolove u nogama što dobro znaju svi onkološki pacijenti.

Nakon borbe sa rakom dojke 2019., u februaru tekuće godine saznaje da ima karcinom jajnika, te su joj operacijom odstranjeni jajnici i maternica. Sada se rak proširio i na karlicu.

Azeminina porodica je do sada uspijevala finansirati njeno liječenje, te pretrage u Turskoj, ali sada nisu u mogućnosti prikupiti sredstva od 16.290 eura za kemoterapije i imunoterapije, te im je potrebna naša pomoć.

Osim poziva na broj 17044 možete pomoći i klikom na opciju “Doniraj odmah” ili uplatama putem standardnih žiro računa.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.

Račune za uplatu pogledajte OVDJE.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU